Política

L'Estat destina 18 milions a la variant de Vallirana i 10 a connectar AP-7 i A-2

Totes dues infraestructures estan aturades, la primera des del 2011

El PP incompleix la promesa del juny d'invertir a la variant 23 milions el 2015

El pressupost general de l'Estat presentat ahir preveu invertir 18 milions d'euros l'any 2015 per reprendre les obres de la variant de Vallirana (Baix Llobregat), que es van iniciar a finals del 2003 i que han estat aturades en diverses ocasions; l'última, el 2011. L'Ajuntament de Vallirana ha rebut aquest anunci, segons recull l'agència ACN, amb “alegria continguda” en espera de més detalls, i recorda que aquests 18 milions són una part de la inversió necessària per acabar la variant, una infraestructura reclamada des de fa més de 25 anys.

Tot i les bones notícies, la inversió fixada pel Ministeri de Foment ja és cinc milions inferior a la que va prometre el secretari general d'Infraestructures, Manuel Niño, en una reunió amb representants municipals. Niño va assegurar que l'Estat invertirà 200.000 euros aquest any i 23 milions el 2015. I també va assegurar que les obres no s'aturarien més i que el 2016 hi destinaria 1,7 milions, i que el 2017 s'haurien de concloure amb una injecció de 4,4 milions més.

Les obres, al llarg de 2,2 quilòmetres i que fa un total de 1.153 dies que estan aturades, es van iniciar a finals del 2003 amb una previsió inicial d'execució de només tres anys i tenien com a objectiu solucionar els problemes de connectivitat entre Barcelona i Tarragona per l'N-340 i de seguretat, ja que pel nucli urbà de Vallirana passen 30.000 vehicles cada dia.

La comissió de treball per la variant, formada per tots els partits amb representació a l'Ajuntament de Vallirana i per ciutadans, va anunciar ahir que vetllarà per la finalització de les obres i vigilarà que es compleixin els compromisos de Foment mentre la variant estigui en construcció.

Enllaç AP-7 i A-2

El pressupost també preveu una inversió de 10,1 milions d'euros per reprendre l'any 2015 les obres de l'enllaç entre l'AP-7 i l'A-2 a l'altura de Castellbisbal (Vallès Occidental), una infraestructura també molt reclamada, especialment des de les comarques del Vallès Occidental i el Baix Llobregat. Les obres en aquest enllaç, de 2,4 milions d'euros, van començar el 2006, però l'exministre José Blanco les va suspendre l'estiu del 2010 en el marc d'un ajustament pressupostari i, des d'aleshores, s'han intentat reprendre diverses vegades. Foment es va comprometre l'any passat a acabar la connexió a finals del 2015 en una reunió entre els responsables de les obres i l'alcaldessa de Castellbisbal, Dolors Conde.

LA XIFRA

5
milions d'euros
és la diferència entre la promesa d'inversió de Foment a la variant al juny i el pressupost real.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona