Política

La justícia avala l'exercici de sobirania fiscal de Cassà

El jutjat contenciós administratiu resol que la declaració no té efectes jurídics i la considera “una declaració d'intencions”

Se suma a altres, com ara les de Torroella de Montgrí o Vilablareix

El jutjat contenciós administratiu de Girona ha tombat el recurs presentat per la delegada del govern de l'Estat a Catalunya contra la declaració de sobirania fiscal que va aprovar el ple de l'Ajuntament de Cassà de la Selva l'abril de l'any passat.

Els arguments d'inadmissibilitat del jutjat segueixen la línia del que s'ha resolt en altres municipis, com ara a Torroella de Montgrí, Agullana o Vilablareix: la declaració no té efectes jurídics i es considera una declaració d'intencions.

La moció que es va aprovar a l'Ajuntament de Cassà de la Selva va ser presentada pel regidor de SI, Marc Mascort, al ple de l'abril del 2013 i s'emmarcava en la campanya per la sobirania fiscal de Solidaritat Catalana per la Independència. Aquesta campanya va començar a Gallifa i, amb el suport de l'AMI, es va anar estenent.

La moció

Segons es destaca en la moció, “per aconseguir l'objectiu de posar fi a l'espoli fiscal és imprescindible que tots els impostos que actualment paguen les institucions i els ciutadans del nostre país es liquidin a l'Agència Tributària de Catalunya, en lloc de fer-ho a l'Agència Tributària Espanyola, que ara recapta prop del 95% dels impostos suportats a Catalunya”.

Diversos ajuntaments i consells comarcals han aprovat mocions contra la sobirania fiscal, com per exemple Cantallops, Espolla, la Vajol, Lladó, Sant Pere Pescador, Vilabertran, Vilajuïga, Sarrià de Ter, Campdevànol, Olot o Ripoll, i s'han anat afegint a la insubmissió fiscal també consells comarcals, com per exemple el del Gironès.

LA DATA

Estem davant d'una altra manifestació d'aquest teatre de l'absurd que continua al segle XXI
Enric Bagué
alcalde de cassà de la selva

LA XIFRA

240
ajuntaments
han estat denunciats per l'Estat en el conjunt de Catalunya, fins a l'abril passat, per haver aprovat mocions sobiranistes.

Més de 240 municipis denunciats

La delegada del govern de l'Estat a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha acumulat, des que va començar l'any, més de 240 recursos contra ajuntaments catalans, i el degoteig de desestimacions o arxivaments és també constant, com passa amb les mocions a favor de la sobirania fiscal.

La campanya iniciada per la delegada del govern de l'Estat, a banda de les resolucions judicials contràries, que avalen la facultat dels ajuntaments d'aprovar mocions d'aquest contingut, també ha estat reprovada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). L'alt tribunal català va advertir que “la justícia ha de tractar qüestions jurídiques i no polítiques”. El TSJC es referia a la denúncia de De los Llanos de Luna contra una moció que va aprovar l'entitat municipal descentralitzada de Jesús (Tortosa) sobre la sobirania fiscal. L'alt tribunal deia, de fet, que la justícia ha de tractar qüestions jurídiques i no polítiques. Aquest és l'argument de pes del TSJC per qüestionar la política de la delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia