Política

Reivindicació dels Països Catalans en la trobada del coll de Manrella

En l'acte d'homenatge a Lluís Companys van intervenir l'exsenador Narcís Oliveres, el mallorquí Jaume Sastre i Daniela Grau, de la Catalunya Nord

“Hem de tornar a parlar dels Països Catalans, i si no ho fan els partits polítics, fem-ho des de les entitats”, va dir Josep Lluís Fernández, un dels responsables de la comissió d'actes Lluís Companys. La 36a Trobada del Coll de Manrella va homenatjar, ahir, la figura del president afusellat i havia convidat a participar-hi, a més de l'exsenador empordanès Narcís Oliveres, una representant de Catalunya Nord, l'activista Daniela Grau, i el docent Jaume Sastre, defensor del català a les escoles de les illes Balears. Tots tres van reclamar fermesa als representants polítics i a la societat per tirar endavant el procés sobiranista. Des dels seus territoris, Grau i Sastre, admetent ritmes i contextos diferents, van destacar la necessitat d'un estat català i van donar suport al procés que viu Catalunya.

Guardó a Aureli Argemí

El guardó Memorial Coll de Manrella va ser entregat a Aureli Argemí. Argemí, que va recollir personalment el guardó, va agrair la distinció amb unes paraules especialment emocionants, recordant que coneixia aquests paratges perquè els havia recorregut fent passar gent que s'havia d'exiliar a l'altra banda de la frontera. Aureli Argemí va ser el secretari de l'abat Escarré, abat de Montserrat, i el va acompanyar a l'exili. Va ser el fundador del Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions (CIEMEN) i també un dels impulsors de la Crida a la Solidaritat i ha participat en diverses iniciatives en defensa del país.

En l'acte d'ahir al coll de Manrella –que va conduir l'historiador Enric Pujol, confiant que aquesta edició havia de ser l'última en una Catalunya depenent de l'Estat espanyol–, també van intervenir els alcaldes dels municipis de la zona: la Vajol, Agullana, i Morellàs-les Illes (a l'altra banda de l'Albera). Alcaldes i entitats van fer les ofrenes florals a Companys al peu del monument on tres nens havien encès la flama de la llibertat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona