Política

El catalanisme demana el vot contra el Front National

El col·leciu unitari SEM demana a tots els candidats que tinguin en consideració les especificitats de la Catalunya Nord

Alerten de la pèrdua de competències del Consell Departamental

El Col·lectiu SEM que reuneix diversos partits i associacions de la Catalunya Nord (Federació per a la defensa de la llengua i la cultura catalanes, territorial nord-catalana de l'ANC, CUP, Esquerra Republicana de Catalunya, Europe Ecologie Les Verts, Unitat Catalana) reclama el manteniment i assignació de competències específiques en el marc de la reforma territorial en curs a l'Estat francès, una col·lectivitat territorial nord-catalana amb competències pel que fa al desenvolupament econòmic, les relacions amb Catalunya, la llengua, la cultura i l'educació en català.

El col·lectiu ha enviat un qüestionari en aquest sentit als caps de partits de dreta i d'esquerra d'aquestes eleccions departamentals, sense haver rebut resposta fins ara. La voluntat d'aquesta plataforma unitària és “que el conjunt del cos polític, així com els actors de la vida econòmica i social tinguin en consideració les nostres especificitats.”

Els resultats de la primera volta de les eleccions departamentals “no poden deixar-nos indiferents” i fan una crida “a tots els catalans a aturar la pujada del Front Nacional” a la segona volta d'aquestes eleccions que s'ha de celebrar diumenge que ve.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia