Política

ROSA MARIA MARTÍ

CANDIDATA DE CIU A SANT FELIU DE LLOBREGAT

“Sant Feliu ha de mirar cap al futur dins d'un nou estat”

La candidata i regidora de CiU defensa les polítiques socials fetes pel govern

Advoca per la sobirania nacional i el compromís amb la ciutat

Rosa Maria Martí, de 56 anys, és infermera de professió i ha bolcat l'experiència laboral en les àrees de Gent Gran, Salut, Serveis Socials i Serveis Personals. Des del 2011 és portaveu del grup municipal de CiU i primera tinenta d'alcalde, i consellera comarcal de CDC.
Juanma Ramos

Rosa Maria Martí va entrar com a regidora en el govern del 2007-2011 del PSC amb CiU i ara repeteix com a candidata convergent.

En el passat vau governar amb el PSC i aquest mandat ho heu fet amb ICV-EUiA. Com valora aquest nou pacte de govern?
Vam decidir pactar amb ICV-EUiA perquè aquests no es van entendre amb els socialistes. Nosaltres no sumàvem amb el PSC i havia d'entrar un tercer partit per governar, el PP. No estàvem d'acord a governar tres partits ni a fer-ho amb el PP. El PSC i ICV-EUiA no es van entendre i ICV-EUiA ens ho va proposar.
Us heu entès bé?
Ens hem entès a escala municipal, mentre que en temes de país cadascú defensa la seva posició. En alguna qüestió de territori, com el planejament del torrent del Duc, no ens hem entès tant, però en temes socials, de cultura i atenció a les persones estem molt d'acord. Volíem incidir en el tema social, jo porto serveis socials des de fa temps i havíem començat el copagament en prestacions socials. Ens sorprenia que els socialistes no volguessin continuar amb la tarifació social que vam començar en l'anterior govern, i amb ICV-EUiA en aquest sentit ens hem entès molt bé.
San José [candidat d'ICV-EUiA i actual alcalde] diu que va posar la tarifació social com a condició imprescindible per pactar, i vostè diu que CiU hi treballeu fa temps.
Des que el govern de Zapatero va aprovar la llei de serveis socials del 2007 ja es preveia la universalització del servei, que no s'havia de fer beneficència, i el copagament, un aspecte en què pocs ajuntaments s'havien posat les piles. Nosaltres vam tenir la valentia de posar-ho a la pràctica, i volem una continuïtat. Aquest mandat hem aplicat la tarifació social en les escoles bressol i en l'escola de música. Això és justícia social, no pas caritat.
La continuïtat d'aquestes polítiques socials depèn de reeditar el pacte amb ICV?
Crec que està tot tan obert que és molt difícil fer prediccions. Fins al 25 de maig no podem pensar en quins pactes podem fer. Sí entenem que CiU, que té com a lema Ciutat i país, estem al costat de la Generalitat i tenim clar que Sant Feliu ha de mirar al futur dins d'un nou estat. El nostre compromís no és només envers la ciutat, també estem al costat de la sobirania. Si la gent vol sobirania i experiència a la ciutat ens ha de votar a nosaltres.
Quines són les prioritats de CiU a escala local?
Continuar generant ocupació i, si continua havent-hi pobresa, l'atenció a les persones. No volem oblidar els temes culturals, Sant Feliu té moltíssimes entitats, l'activitat cultural és molt rica i ajuda a la cohesió social. En urbanisme creiem que tenim la ciutat molt endreçada, i hem de seguir el pla d'equipaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA