Política

Canvis i continuïtat

L'Alt Empordà continua tenint els candidats més veterans de la demarcació

En cinc municipis els governs actuals canvien de sigles

Si ens hem de regir pel criteri de l'experiència, l'Alt Empordà continuarà en el primer lloc: és la comarca de la demarcació amb els candidats que aspiren a superar tots els rècords: Pere Moradell (PSC), a Torroella de Fluvià, i Narcís Deusedas (CiU), a Palau-saverdera, són alcaldes des de les primeres eleccions democràtiques, del 1979, i consideren que encara no ha arribat l'hora de la renovació. En canvi, altres alcaldes que havien tingut protagonisme més enllà de l'àmbit municipal, sí que ho deixen: és el cas de Pere Trias a Vilajuïga o d'Alfons Quera a Agullana, dos municipis on ERC tindrà el repte de conservar l'alcaldia amb candidats menys coneguts. A Biure, reapareix com a candidat un històric del PSC, Martí Sans, en substitució d'Albert Camps, que no es torna a presentar.

Canvis de sigles

Una altra característica de l'Alt Empordà és que a la comarca s'hi concentren cinc municipis on els governs actuals aspiren a la reelecció amb un canvi de sigles: un cas específic és el de Sant Pere Pescador, actualment municipi d'ERC que passarà a ser de CiU. Una crisi interna ha fet que Jordi Martí (ERC) no es torni a presentar, i gairebé tot el seu equip d'independents es presenta ara amb les sigles de CiU i com a única candidatura encapçalada per Agustí Badosa. A Colera, sense crisi i en bloc, Lluís Bosch i el seu equip de govern que el 2011 van guanyar l'alcaldia amb una llista del PSC i independents, aquesta vegada es presentaran per CiU. La mateixa cosa passa a Masarac, on Lluís Pujol (independent vinculat al PSC el 2011), ara es presenta per CiU. A Vilanant, Anna Palet (llista independent Amvit) també es presentarà aquesta vegada amb les sigles de CiU; finalment a Vilamacolum, Jaume Dalmau que va guanyar l'alcaldia amb una llista PM vinculada al PSC, serà aquest 2015 el cap d'una llista vinculada a ERC.

Entre els 68 municipis de la comarca, en 15 no hauran de fer campanya per convèncer els electors, ja que s'hi presenta només una llista; són: l'Armentera, Borrassà, Cantallops, Capmany, Cistella, Colera, el Far, Garrigàs, Lladó, Llers, Masarac, Sant Pere Pescador, Terrades, Vilabertran i Vilamacolum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona