Política

JULI FERNÁNDEZ

CANDIDAT A L'ALCALDIA DE PALAFRUGELL PEL PSC

“Si no guanyo no vull ser alcalde, i els altres?”

Som la garantia d'estabilitat política, institucional, de rigor econòmic i que farem política per les persones

Hi pot haver una mica de fragmentació, que no és dolenta en si mateixa

REFERÈNCIA
“Es tracta de fer un salt qualitatiu en la gestió de la cultura, l'educació i el paisatge”
ESPORTS
“Cal actualitzar els actius i farem un pla de millora i ampliació de les instal·lacions”
ESTRUCTURA
“Cal una estructura gerencial. M'estimo més tenir un gerent que un càrrec de confiança”
Com estan convencent els palafrugellencs perquè votin la seva opció?
Vull demanar-los que renovin la seva confiança en el meu equip i en mi, perquè són la garantia d'estabilitat política, institucional, de rigor econòmic i que farem una política al servei de les persones. Volem capitalitzar l'acció de govern, dels quatre anys, amb un compromís clar: treballar i estar al servei de la gent de Palafrugell.
Treballar com?
Hem fet en aquests anys una gestió d'ajustament econòmic i d'estalvi. Hem prioritzat moltíssim les inversions. Es tracta de fer un salt qualitatiu en la gestió de la cultura, l'educació i el paisatge, com a elements de referència. Volem fer de Palafrugell un espai cultural de referència gironí i volem que sigui la cultura i el paisatge que portin aquest model econòmic i social que pensem que el poble necessita.
Espai cultural, amb la gastronomia, cultura i paisatge com a eixos. Com els desenvolupen en el seu programa?
Crearem un consell municipal de cultura on aglutinem l'Ajuntament amb el patrimoni cultural i amb totes les entitats culturals i artístiques per fer una planificació conjunta que ens permeti utilitzar molt més els recursos, valorant els actius que tenim, com ara la Fundació Pla, la Fundació Morató, el Museu del Suro, la Fundació Cuixart i Vila-Casas. Tenim moltes coses a ordenar i cal fer programació conjunta i que l'activitat cultural porti activitat econòmica.
Parlen de fer incidència en el servei a les persones.
Nosaltres no farem cap retallada a la baixa pel que fa a prestacions socials. En aquest mandat hem apujat un 16% la partida de serveis socials. Per tant, cap retallada en serveis socials en els pròxims quatre anys. Cal fer un salt qualitatiu per gestionar els plans d'ocupació, directament des de l'Ajuntament per a la gent aturada, i, sobretot, per fer una gestió acurada en habitatge.
En el seu programa donen importància a l'impuls de l'esport.
Cal actualitzar els actius. Farem un pla de millora i ampliació de les instal·lacions esportives. Plantegem canviar el terra del pavelló, ampliar i reformar el d'hoquei i patinatge, reformar el camp de futbol (vestidors i l'aparcament) i fer una anella ciclista a la zona de Mas Mascort. Volem fer de l'esport una eina de promoció econòmica i de convivència.
Quins són els plantejaments en turisme i promoció econòmica?
Som un poble turístic que ha d'apostar pel comerç i el turisme. Seguir en la línia de suport de les entitats empresarials que treballen a Palafrugell en el sector comercial i turístic, seguir promocionant les entitats de nova creació i aquelles que fan obres d'ampliació. A més, hem d'afrontar la remodelació del centre vila. No n'hi ha prou de tenir ordenats els carrers Cavallers, Pi i Margall, dels Valls i plaça Nova si no tenim el centre vila també ordenat. Cal fer un projecte de rehabilitació de façanes, carrers i serveis.
Quin paper ha de tenir l'IPEP?
L'IPEP s'ha de reformular. Necessita més recursos humans i econòmics. Cal més implicació del sector privat. Cal començar a pensar que necessitem a l'Ajuntament una gerència que ens permeti gestionar els recursos d'una manera més eficaç i coordinada.
Això li permetrà estar més lliure del dia a dia.
Hi ha ajuntaments amb un pressupost semblant al que estem gestionant nosaltres que el tenen. N'hi ha que tenen un càrrec de confiança o una estructura gerencial. M'estimo més tenir un gerent que un càrrec de confiança.
Vuit candidats, com pot canviar la forquilla?
Surto a guanyar. Hi pot haver una mica de fragmentació, que no és dolenta en si mateixa.
Ja té fets els pactes?
No tinc cap pacte lligat. Jo demano als altres candidats si respectaran la llista més votada. Jo si no guanyo no seré alcalde.

Home de consens

Té 52 anys. Nascut a Pozo Alcón (Jaén), va arribar a Palafrugell amb sis anys. És llicenciat en administració i direcció d'empreses i en dret, i tècnic superior en prevenció de riscos laborals. Diputat al Congrés pel PSC (2008-11) i al Parlament des del novembre del 2012. Alcalde des del 2011. Primer secretari del PSC a les comarques gironines des del 2012. A l'Ajuntament ha estat home de consens i entesa. Ha mantingut un clima d'entesa i de constant interlocució amb l'oposició al llarg de tot el mandat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona