Política

FRANCISCO ABALOS GARCIA

CANDIDATURA LOCAL DE PORTBOU-CP

“El deute de l'Ajuntament no l'ha de pagar el poble”

Potencial ·

L'alcaldable de Candidatura Local de Portbou creu que s'ha de remuntar el turisme

“Prendrem les decisions en assemblees”

Té 62 anys. N'havia treballat 38 com a funcionari de l'Estat i actualment està jubilat. Li agrada tenir cura de l'hort, caminar, la pesca i la natura.
quim puig

“Ens agrada que els ciutadans es moguin, ens ajudin. No volem estar en una poltrona. Tenim moltes ganes de treballar per Portbou i canviar el tarannà.” Amb la voluntat d'aportar dinamisme i remuntar “l'enorme potencial per al turisme que té la població”, Francisco Abalos encapçala la Candidatura Local de Portbou-CP, una formació que concorrerà per primera vegada a les eleccions municipals.

Com han confeccionat la llista?
Formem la candidatura 17 persones que no estem contentes amb el que està passant al poble. Intentarem que es mogui alguna cosa al municipi, que es desperti. Els membres de la llista tenim idees polítiques diferents. No hi ha ningú que vagi per un partit. No tenim signes. Som independents de qualsevol de les formacions ja existents.
Quines són les seves prioritats?
Portbou té un deute de dos milions d'euros per una mala gestió dels ajuntaments anteriors. El poble no ho ha de pagar, això. Hauria de ser el responsable subsidiari, que no ha de ser l'alcalde. Darrere d'ells hi ha un partit, que no els ha assessorat bé ni ha fet una bona gestió. La primera meta és veure si podem resoldre això. I, després, intentar aixecar la població.
En quina situació està?
Hi ha gairebé una desena d'edificis ruïnosos i el poble està brut. I, per la deixadesa, no es va aprofitar la proposta dels alemanys, que estaven disposats a invertir en un centre en memòria del filòsof Walter Benjamin. Sembla que l'Ajuntament no vulgui tirar endavant. A les vuit de la tarda, ja no tenim cap turista.
Cal una gestió diferent?
Farem assemblees perquè per nosaltres és fonamental el fet que es prenguin les decisions de manera participativa. La figura de l'alcalde hi seria, perquè hi ha de ser, però el poble seria qui manés. Ara surts al carrer i tothom està apàtic. Volem intentar canviar això. Tenim la necessitat moral de fer-ho. Al municipi havíem tingut el bo i millor i ara és una ruïna.
Com ha vist aquest mandat?
El 2013, va arribar que el Suprem obligava l'Ajuntament a pagar a l'exalcalde Paco Martínez 1,3 milions d'euros. Tot i que l'origen dels fets no va passar quan l'equip actual de CiU manava, no s'han mogut gens pel cas. I ara què? Ho ha de pagar el poble i estem embargats per una pila d'anys. Volem investigar què ha passat i mirar què s'ha de fer per tirar endavant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia