Política

Domini de CiU a la Cerdanya

La federació té representació en deu municipis i sis alcaldies

Endavant Cerdanya aguanta a Bolvir, Llívia i Alp

Convergència i Unió ha consolidat el seu domini a la comarca de la Cerdanya, on en les eleccions municipals de diumenge passat va obtenir presència a deu dels onze municipis de la banda gironina. A més, en sis ja té segur que governarà. El domini és molt clar en municipis com ara Ger, Isòvol i als de llistes obertes de Meranges i Urús. I tot i que té més oposició, governarà amb majoria a Alp, on Ramon Moliner ha repetit al capdavant de la llista més votada, tot i que ha tingut una forta contestació ciutadana per temes urbanístics heretats d'anteriors consistoris. I també ho farà a Llívia. A Fontanals i a Guils de Cerdanya, en canvi, ha empatat a tres regidors amb Independents per Fontanals-AM i amb un grup independent, respectivament, i en tots dos casos que el govern correspongui als uns o als altres dependrà d'un únic regidor d'un tercer partit, SI o BM, segons el cas. Puigcerdà és un cas a part, perquè Albert Piñeira no només ha mantingut la còmoda majoria que ha tingut durant aquest mandat, sinó que l'ha incrementat d'un regidor. Ara en té onze en total.

Una de les incògnites dels comicis de diumenge era veure el resultat que aconseguia ERC, que recuperava les sigles després de l'aventura de la coalició independentista Endavant Cerdanya del 2011. A Puigcerdà no li ha anat gaire bé, perquè només ha obtingut un regidor. A la resta de la comarca només governarà a Das, on hi ha llistes obertes. A Alp també ha obtingut un regidor, i a Llívia, dos. Els millors resultats, a part de Das, els ha aconseguit a Fontanals de Cerdanya amb la marca AM, amb tres regidors, però per obtenir l'alcaldia ha de convèncer el regidor de BM, ja que CiU, tot i tenir també tres regidors, ha estat el partit més votat. Endavant Cerdanya ha revalidat l'alcaldia de Bolvir i ha obtingut representació a Llívia i a Alp, on també ha resistit Alce.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona