Política

Un Piñeira a l'alça

No només ha revalidat la majoria que tenia a Puigcerdà, sinó que l'ha incrementat

S'ha convertit en un dels principals valors ceretans de CiU

L'equip d'Albert Piñeira ha capgirat totalment la situació de CiU a Puigcerdà respecte a ERC. El partit republicà va disfrutar de les majories absolutes de Joan Carretero, que posteriorment va fundar Reagrupament. Carretero va deixar l'alcaldia de Puigcerdà per ser conseller de Governació i la va deixar en mans de Joan Planella, que també va tenir majories. ERC va passar dels 9 regidors de les eleccions del 1999 als 8 del 2003 i als 7 del 2007. Mentrestant, CiU començava la travessia del desert el 1999 amb 3 regidors, els mateixos que va aconseguir l'any 2003. A partir del 2007 inicia la recuperació amb 5 regidors i amb un jove Albert Piñeira al capdavant, que va iniciar el seu camí cap a l'alcaldia, tot i que, en aquell mandat, des de l'oposició. Dos anys abans, Piñeira era escollit president local de CDC.

El 2007 és, doncs, un punt d'inflexió per a aquest polític, que ha fet cap també a la Diputació de Girona. Després de forjar-se quatre anys a l'oposició, va liderar una altra vegada la llista de CiU i, el 2011, va aconseguir l'alcaldia i d'una manera clara, amb 10 regidors.

Va coincidir amb la davallada d'ERC, en un moment en què a la Cerdanya es va proposar crear una coalició de partits i de persones independentistes sota el nom d'Endavant Cerdanya. El fins aleshores alcalde, Joan Planella, va decidir integrar ERC de Puigcerdà en aquesta coalició i liderar la llista. El fracàs va ser contundent, perquè, mentre que Piñeira assolia la majoria absoluta, Endavant Cerdanya quedava amb només tres regidors i, a meitat de mandat, amb dos, perquè una dels seus edils va passar al grup de no adscrits.

Albert Piñeira havia de passar revàlida, després dels seus primer quatre anys a l'alcaldia i després d'haver afrontat algunes polèmiques com ara el tancament d'una part de l'escola llar o la més recent polèmica pel parc d'aventura que es proposa fer a la zona del Bosquet, per citar només dos exemples. També ha hagut d'afrontar la complicada posada en marxa de l'hospital de Puigcerdà, que no és un centre sanitari qualsevol, ja que és transfronterer. L'obertura duia retard i va prendre la decisió de retardar-la encara més no concedint alguns permisos municipals perquè considerava que calia fer més bé les coses.

Vistos els resultats contundents que ha obtingut a favor de la seva llista, doncs, queda clar que els veïns de Puigcerdà no només l'han aprovat, sinó que ho han fet amb nota.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia