Política

La CUP triplica el nombre de regidors al Maresme i té clares opcions d'entrar a govern

Passa d'11 a 33 representants municipals amb augments destacats a Argentona, Premià de Mar i Vilassar de Mar

A Mataró i a Malgrat de Mar ja ha anunciat que es mantindrà a l'oposició

La CUP ha estat una de les formacions que més ha crescut en els comicis celebrats el passat diumenge. La representació a la comarca s'ha triplicat passant d'11 a 33 regidors i es veurà reflectida en la presència al Consell Comarcal del Maresme on hi seuran tres membres, el triple que el mandat 2011-2015 i són la quarta força. El portaveu de la CUP a la comarca i regidor a l'Ajuntament d'Argentona, Eudald Calvo, valora satisfactòriament uns resultats que atribueix a la feina feta per la formació tan dins dels Ajuntaments on hi era present com en els municipis on ha començat a treballar. “Estem satisfets perquè hem pujat en representació i en força i estem més a prop de poder desenvolupar el nostres programes”, assenyala tot i que precisa que la tònica general que s'aplicarà en els municipis és el de mantenir-se a l'oposició. “A excepció d'aquells casos on puguem entrar en un govern amb la seguretat de poder aplicar les nostres propostes, no volem ser la crosa de cap partit”, assenyala.

De fet, la presència de la CUP en els consistoris és molt variada. A dia d'avui l'únic cas clar d'entrada en un govern es troba precisament a Argentona, on el partit guanyador, els independents de Tots per Argentona encapçalats per Pep Masó ja ha estès la mà a la formació que lidera Eudald Calvo. “Hi ha un tant per cent molt alt que entrem al govern, però encara no hi ha res tancat”, apunta. En altres municipis, com ara Vilassar de Mar, Calvo admet que hi ha hagut converses per intentar cohesionar un govern d'esquerres que encara es mantenen.

A banda de multiplicar el nombre de regidors que ja havien entrat el 2011, la CUP ha arribat també per primer cop a Calella (1), Canet (1), Premià de Dalt(2), El Masnou (2), Alella (1), Malgrat de Mar (2), Tiana (1) i Vilassar de Dalt (2). En canvi, no ha aconseguit representació en els Ajuntaments de Pineda de Mar i Tordera. A Arenys de Munt, on Josep Manel Ximenis va aconseguir l'alcaldia fa quatre anys i una moció de censura d'ERC, CiU i el PSC li va prendre el 2014 ha baixat de quatre regidors a tres. En total ha aconseguit la confiança de 15.627 electors.

LA XIFRA

33
regidors/es
ha aconseguit la CUP a la comarca del Maresme quan el 2011 en va aconseguir 11


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia