Política

Rajoy acusa Sánchez de tenir una “actitud antidemocràtica” per voler aïllar el PP dels pactes

El líder del PP adverteix que els “pentapartits i tripartits” no funcionen i són “molt dolents per als interessos generals”

Apel·la a la centralitat política del PSOE per tal de reconduir les relacions

El president del govern espanyol i del PP, Mariano Rajoy, ha acusat el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, de “sectarisme” per voler aïllar els populars dels pactes per formar governs municipals i autonòmics després del 24-M, una actitud que ha considerat “profundament antidemocràtica”.

En una compareixença conjunta amb el primer ministre marroquí, Abdelilah Benkirán, Rajoy ha expressat el seu malestar amb el líder socialista perquè considera que excloure els populars de possibles pactes i donar poder a partits “d'extrema esquerra és molt dolent per al conjunt dels espanyols”.

En aquest sentit, ha advertit que es tracta d'“un terrible error” que els ciutadans poden pagar “molt car”.

“El sectarisme i l'exclusió al segle XXI haurien de ser coses de les quals s'oblidessin els governants responsables”, ha etzibat.

El dirigent popular ha carregat amb duresa contra Sánchez per haver afirmat que el PSOE pactarà amb qualsevol formació menys amb Bildu i amb el PP, un gest que ha titllat de “profundament antidemocràtic”. “És una afirmació que revela ganes d'exclusió”, ha lamentat.

El cap de l'executiu espanyol ha advertit que, en la seva opinió, els governs “pentapartits i tripartits” com els que es poden formar a molts Ajuntaments i governs autonòmics “generen moltes dificultats”, “acaben per no funcionar i generant molts problemes”.

El president, que ha assegurat que no té previst reunir-se amb el líder de Podem, Pablo Iglesias, ha avisat que d'aquests pactes s'en farà una “lectura” fora d'Espanya que afectarà els interessos generals del país.

Malgrat les crítiques a Sánchez, ha matisat que no veu “impossible” arribar a acords amb el PSOE i ha apel·lat al caràcter de “centralitat política” dels socialistes per tal de reconduir les relacions. “Entrar en polítiques que generen inestabilitat i incertesa és un error que per la frivolitat d'alguns podem pagar tots”, ha insistit.

El president espanyol no ha volgut avançar quins canvis farà al seu executiu abans de l'estiu, com va afirmar aquesta setmana que faria: “Quan jo faci canvis de persones vostès ho veuran, però no convé canviar allò que funciona”.

A més, ha afirmat que canviar la política econòmica impulsada pel govern del Partit Popular durant aquesta legislatura seria un “disbarat i un error descomunal” perquè, segons ell, “les coses comencen a funcionar millor”. “L'any passat va ser el primer que vam créixer després de molt de temps i aquest 2015 creixerem un 2,9% com a mínim”, ha assenyalat.

El president espanyol aposta per “perseverar” en les iniciatives impulsades pel seu govern per tal de seguir amb aquesta tendència de creixement. “Només hi ha dues opcions, seguir amb un ritme de creixement del 3 per cent o tornar a l'etapa que va originar la major crisi econòmica”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona