Política

El PSC manarà en minoria a Sant Adrià de Besòs

Callau és investit alcalde amb els vots del PSC i d'ICV-EUiA, que no entra al govern

Sense cap alternativa que pogués frenar-lo, el socialista Joan Callau es va convertir, ahir, en alcalde de Sant Adrià de Besòs amb els sis vots del PSC i els dos d'ICV-EUiA que, tot i el suport en la investidura, aquest cop no entra al govern com ho havia fet els dos darrers mandats socialistes. Callau, doncs, manarà en minoria: “Tanquem una etapa política tòxica i n'obrim una de nova que pot ser enriquidora o paralitzadora”, va dir.

Tot i les converses, el PSC no va arribar a un acord amb Sant Adrià en Comú i Callau va prendre la vara de batlle amb només vuit vots. Ciutadans i MES van votar pels seus candidats, Pedro Sánchez i Isabel Marcuello respectivament, mentre que la resta dels regidors del fragmentat nou consistori (Sant Adrià en Comú, ERC, PP i CiU) van votar en blanc en una sala de plens on no cabia ni una agulla. Per això, es va habilitar la sala del costat, on el veïnat seguia la cerimònia a través d'una pantalla gegant. Allà va haver-hi crits en el moment que Andreu Marín (PP) va jurar el càrrec i va parlar de la “Generalidad” de Catalunya.

Els dos regidors d'ERC i el de CiU van donar suport al procés sobiranista en el moment de prometre el càrrec, fet que va impulsar un regidor de C's a demanar la impugnació del ple, una proposta que la mesa d'edat va desestimar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia