Política

Piñeira posarà seny a la majoria que té a Puigcerdà

Afirma que té clar que l'exercirà amb responsabilitat

Vol saber les intencions de Colau per als Jocs Olímpics

Albert Piñeira (CiU) va afirmar ahir després de ser investit alcalde de Puigcerdà per segona vegada consecutiva que té clar que l'àmplia majoria aconseguida no és “un xec en blanc” dels ciutadans, sinó un estímul per continuar treballant per la vila. Set dels onze regidors de CiU van prometre el càrrec per imperatiu legal i, a més, van optar també per la fórmula de l'AMI de suport al Parlament i el govern i president que surtin de les eleccions del 27-S. Els altres quatre regidors convergents, Piñeira inclòs, i el d'ERC i el de Rcat, només van prometre el càrrec. El d'ERC i el de Rcat es van votar a si mateixos.

L'alcalde va agrair que els electors hagin valorat la feina feta durant els quatre anys de l'anterior mandat. “Crec que, sobretot, han valorat el tarannà de l'equip de govern de CiU, un tarannà obert, humil, dialogant, proper al ciutadà... que ha de continuar ara”, va sentenciar, tot afegint-hi la voluntat que té de ser l'alcalde de tots els puigcerdanencs. Així mateix, va dir que treballarà per aconseguir els acords com més amplis millor amb els altres dos grups que tenen cadira en el plenari de Puigcerdà.

Posteriorment, Albert Piñeira va fer una llarga exposició dels principals projectes en què treballen o en què treballaran. Entre d'altres, mantenir les finances sanejades, rehabilitar l'hospital vell per a nous usos, continuar amb el pla de millora urbana, construir un nou centre cívic i esportiu, etc.

Missatge a Colau

L'alcalde va dir que liderarà un grup d'alcaldes del Pirineu per demanar una reunió urgent a la flamant alcaldessa de Barcelona per saber quines intencions té respecte al projecte olímpic Barcelona 2016, els Jocs d'hivern que s'haurien de fer al Pirineu català i on Puigcerdà en seria una de les seus. “El nou govern de Barcelona ens genera dubtes i incerteses respecte a la candidatura i pot afegir dificultats a les que ja hi ha per aconseguir la nominació”, va indicar. I hi va afegir: “Estem obligats a explorar la qüestió i a aprofitar les possibilitats que generaria aspirar a uns Jocs Olímpics d'hivern.”

LES FRASES

L'objectiu no era la majoria, sinó obtenir l'aprovat de la ciutadania per la feina feta durant quatre anys i el pla de govern del pròxim mandat
Ofereixo diàleg a tots els grups per trobar els acords com més amplis millor
Albert Piñeira
alcalde de puigcerdà


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona