Política

Duran veu amb sorpresa el “sainet” pel debat de la llista independentista

El líder d'Unió diu que Mas té “aspectes positius i negatius” com tothom però que el respecta com a president de la Generalitat

Remarca que no és dels que després d'un divorci “posen a parir” la seva exparella

El líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha afirmat avui que observa amb “moltíssima sorpresa” el “sainet” arran del debat -del qual es desmarca Unió- per l'eventual llista unitària independentista amb o sense el president català o amb o sense polítics.

“Als últims dies estem veient, segons el meu parer, amb moltíssima sorpresa un cert sainet de si primer llista amb el president, després sense el president, després que la facin les entitats però amb polítics, després sense polítics ... no sé com acabarà”, ha afirmat aquest dimarts Duran en declaracions a Onda Cero.

Preguntat després de la ruptura de CiU per la seva opinió sobre el president català, Artur Mas (CDC), Duran ha indicat que té “aspectes positius i negatius” com tothom, però que el respecta perquè és el president de Catalunya, a l'hora que ha indicat, en to distès, que no és d'aquells que després d'un divorci “posen a parir” la seva exparella.

Després de la ruptura de CiU, el democratacristià ha reiterat que UDC es presentarà a les eleccions catalanes del 27 de setembre “amb les seves pròpies sigles” i que el missatge sobre el procés sobiranista està ja “definit” en la pregunta que es va sotmetre a consulta dels militants el juny passat.

Duran ha alabat l'experiència política del secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, al qual considera un “bon perfil” per encapçalar la llista d'UDC a les catalanes, perquè en l'actual context es requereix “seny” i “estabilitat”, encara que ha puntualitzat que el seu partit no ha acabat encara el procés intern per escollir el candidat.

Quant a les generals, ha evitat concretar si està disposat a encapçalar la llista d'UDC -”la meva voluntat és el que menys compta”, ha afirmat- i ha afegit que encara és aviat per obrir aquest debat.

Malgrat admetre que fa “massa” anys que és president d'UDC (des del 1987 de forma ininterrompuda), Duran ha considerat que ni Catalunya ni la resta d'Espanya estan en condicions de desempallegar-se de persones amb experiència, que creu que s'haurien de preservar sense perjudici d'aplicar, també, una renovació de la classe política.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona