Política

El Consell Nacional d'ERC ratifica per assentiment el preacord pel 27-S

La proposta no s'ha arribat a votar tot i els nombrosos torns de paraula i més de tres hores de reunió

El Consell Nacional d'ERC ha ratificat per assentiment el preacord pel 27-S amb CDC i les entitats sobiranistes. Més de tres hores de reunió i 34 torns de paraula amb opinions diverses han animat la reunió en què els republicans s'han sumat a la llista conjunta amb Convergència per convertir en plebiscitàries les properes eleccions catalanes. Tot i que estava prevista una votació després dels torns de paraula, finalment el Consell Nacional ha decidit no votar i aprovar per assentiment la proposta de l'executiva cap a dos quarts de dotze de la nit. El president d'ERC, Oriol Junqueras, i la secretària general, Marta Rovira, han explicat els detalls del preacord, que serà signat els propers dies.

La reunió s'ha allargat tant que nombrosos consellers nacionals l'han abandonat abans que finalitzés. Fins a 34 torns de paraula s'han demanat en una de les reunions més llargues des que Oriol Junqueras és president del partit. Finalment, el Consell Nacional ha aprovat per assentiment la proposta i ha avalat la decisió que va prendre personalment Junqueras dilluns passat.

Segons ha pogut saber l'ACN, la llista entre ERC i CDC combinarà polítics i representants de la societat civil. Hi seran tant Junqueras, de número 5, com Artur Mas, de 4 i els tres primers llocs de la candidatura seran ocupats per independents. El compromís és que Mas torni a ser el president del Govern si la candidatura assoleix la majoria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia