Política

JORDI MARLÈS

ALCALDE DE LLORENÇ DEL PENEDÈS PER CIU

“Tinc un compromís de bona gestió municipal”

“L'edifici actual no compleix la normativa i les subvencions del Puosc eren per a obres bàsiques”

“No caldrà ser tan austers, però conservarem la bona feina feta”

Ha arribat a l'alcaldia com a cap de llista independent de CiU. Assegura que se sent més còmode amb Convergència que no pas amb Unió. Llicenciat per la UOC, ha assumit el repte d'impulsar el servei de seu electrònica de l'Ajuntament i actualitzar el web municipal.

S'han trobat amb les eines per poder fer realitat els seus projectes?
La gestió de vuit anys ençà ha estat molt bona. S'han prioritzat els serveis bàsics i s'ha invertit en la millora de la xarxa d'aigua i la xarxa d'enllumenat. Aquesta feina no llueix com la inauguració d'una plaça, però és molt important per l'estalvi que representa per als pobles. Ara, a més, ens trobem que els ajuntaments depenen molt de les subvencions d'organismes supralocals i ens ho hem de pensar molt abans de començar projectes.
I quins són els reptes que assumeixen, per als pròxims quatre anys?
Volem seguir aquesta línia. Potser no caldrà ser tan austers, però no volem dilapidar tot el que ens han deixat els antecessors... El meu compromís és de bona gestió municipal; que no es noti el canvi.
Quines són les dificultats de gestió a Llorenç?
Tenim la sort que Llorenç és un nucli molt concentrat. No hi ha urbanitzacions. Som un poble petit i això ens dóna moltes facilitats a l'hora de preveure la gestió dels serveis per a tota la població. No em vull ni imaginar les dificultats que tenen altres pobles de la comarca...
Quina és la prioritat, en aquest moment?
Hem de fer l'edifici de l'ajuntament nou. L'edifici actual no compleix la normativa, les dependències no són adequades per a una bona atenció al públic. El projecte ja està aprovat i l'anterior equip de govern va publicar un tríptic explicatiu. Ara nosaltres ens plantegem la possibilitat de fer una presentació pública del projecte que serveixi per resoldre dubtes o calmar inquietuds. Quan es va decidir fer aquest projecte va ser perquè el govern local del moment es podia acollir a les subvencions per fer-ho i havien d'aprofitar-ho perquè no es podien acollir a altres tipus de subvencions per realitzar noves inversions.
Aquesta serà una obra important per a un Ajuntament amb el pressupost de Llorenç...
El pressupost de Llorenç és aproximadament de 2,8 milions d'euros i les obres del nou ajuntament costaran 1,9 milions. I tenim subvencions del Puosc (Generalitat) i de la Diputació de Tarragona per assumir aquesta obra..
Quins altres projectes tenen en ment, per al mandat?
Ara ens trobem amb reivindicacions històriques: un camp de futbol de gespa artificial, la modificació de l'accés des de la carretera del Vendrell a la plaça de la Vila, la renovació i manteniment d'edificis municipals obsolets, etc. Teníem una escola de futbol amb un centenar de nens i som l'únic poble de la comarca que no té camp de gespa i és cert que la cruïlla de la carretera del Vendrell amb la plaça de la Vila és complicada i necessita una solució.
Què en pensa, de la normativa que s'aplica per garantir la transparència dels càrrecs públics?
Està molt bé i jo no m'he d'amagar de res, però personalment crec que ja s'hi haguessin pogut posar abans. I quan dic abans no em refereixo a fa 40 anys, vull dir l'any 2000 o el 2005... I han anat passant els anys i hem arribat a una situació que ho porta tot a l'extrem. Ara sembla que hem d'arreglar-ho tot!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia