Política

Tardà: “Els Estats no mouran fitxa fins que no hi hagi un mandat democràtic”

El diputat d'ERC afirma ara cal fer els “deures” per situar Catalunya “en un altre escenari”

Troba massa “estressada” la diplomàcia espanyola “per tractar-se d'unes autonòmiques”

El diputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha assegurat aquest dimecres que les declaracions del president dels Estats Units, Barack Obama, sobre la unitat d'Espanya “no ens preocupen ja que formen part de l'actuació lògica de qualsevol estat”.

En declaracions als periodistes des dels passadissos del Congrés, el republicà ha apuntat que la resposta del president nord-americà és la mateixa de “tots els Estats”, que “no mouran fitxa fins que no hi hagi un mandat democràtic”.

Tardà ha explicat que ja s'han trobat amb respostes semblants quan han visitat les ambaixades d'alguns països i ha admès que els diplomàtics estrangers els emplacen a fer primer “els deures”.

Segons ell, ara cal que els catalans s'hi posin de debò i facin els deures per situar Catalunya “en un altre escenari”. “La pilota ara està a la teulada de la ciutadania de Catalunya”, ha assegurat.

En aquest context, ha ironitzat que la diplomàcia espanyola va més “estressada” del compte per tractar-se d'unes eleccions autonòmiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia