Política

Junts pel Sí supera els 100.000 candidats simbòlics

La candidatura pretén mobilitzar els adherits per arribar personalment a nous sectors de l'electorat

300 escriptors signen un nou manifest de suport a la llista de Raül Romeva

Junts pel Sí va superar ahir els 100.000 candidats adherits. Abans de traspassar l'equador de la campanya electoral, la candidatura de confluència va assolir l'objectiu que es va fixar el 24 d'agost, amb 42.000 adhesions en el comptador. D'aquesta manera, els estrategues de la coalició buscaven visualitzar el suport social a la llista i, alhora, disposar d'un volum important d'electors actius a mobilitzar per multiplicar les vies de transmissió del missatge de la candidatura. En aquesta línia, el cap de setmana passat Junts pel Sí va instar els candidats simbòlics a mobilitzar-se per aconseguir convèncer 150.000 persones més de la necessitat de la independència entre el seu “entorn més immediat”. Aquesta és la xifra requerida, segons deien, per obtenir un resultat el 27-S que doni un “mandat inequívoc”.

Aquesta manera de procedir forma part d'una nova línia de mobilització electoral que l'ANC va aplicar a la campanya Ara és l'hora prèvia al procés participatiu del 9-N, dirigida llavors per Oriol Solé, un dels directors de la campanya electoral de Junts pel Sí, amb el convergent Francesc Homs i el republicà Lluís Salvadó. L'ús de les xarxes socials és una eina bàsica que complementa les noves vies d'actuació que es completen amb els actes i impactes mediàtics amb què tradicionalment treballen els partits.

A més, Junts pel Sí pretenia convertir-se, amb els 100.000 avals, en “la llista més llarga d'Europa”. El cap de cartell per Girona, Lluís Llach, va plantejar a través de Twitter arribar fins als 135.000, de manera que cada un dels membres de Junts pel Sí que es presenten als comicis tingués el suport simbòlic d'un miler d'electors. De fet, el primer objectiu que la candidatura de Raül Romeva es va fixar el 5 d'agost era arribar als 13.500, de manera que cada candidat tingués el coixí de cent persones. La xifra, però, es va assolir en un dia. L'endemà es van proposar assolir els 40.930 candidats virtuals, que és la xifra de voluntaris que es van inscriure per a l'organització del 9-N.

La candidatura de Raül Romeva, que avui celebra l'acte central de campanya, també té el suport de 300 escriptors que es van adherir al manifest titulat Escriptors per Junts pel Sí. Entre ells, hi ha Sergi Belbel, Lolita Bosch, Andreu Martín, Màrius Serra, Sílvia Soler, Manuel Forcano o Francesc Parcerisas.

LA XIFRA

13.500
candidats adherits
era l'objectiu que es va fixar inicialment JxSí: cada candidat tindria l'aval de cent ciutadans.

Els sindicalistes, alineats

El Casinet d'Hostafrancs va ser l'escenari de la presentació ahir del manifest Sindicalistes pel sí, en què proclamen que un vot afirmatiu “és votar pels drets laborals i socials i per una sortida digna a la crisi”. El document defensa l'obertura “d'un procés constituent que millori les condicions socials dels treballadors i treballadores de Catalunya”. Durant l'acte, el candidat número 5 de Junts pel Sí, Oriol Junqueras, va defensar el projecte independentista com a símbol dels valors universals de la llibertat, la justícia o la reivindicació dels drets laborals. Neus Munté, número 8 per Barcelona, va reivindicar la pluralitat del sindicalisme i va argumentar la necessitat de tenir un marc català de relacions laborals amb les eines d'un estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia