Política

lA CRÒNICA

I Miquel Iceta va ballar a TV3

Si algun interès podia suscitar la retransmissió d'ahir de TV3 dels actes compensatoris per la Via Lliure era comprovar si el candidat del PSC, Miquel Iceta, tornava a ballar. Abans, però, vam haver d'empassar-nos gairebé una hora del míting dels socialistes de la Festa de la Rosa de Gavà –en diferit–, en què vam veure Xavier Sardà, Pedro Sánchez i el mateix Iceta. La cadena va optar per no posar cap presentador ni cap veu. Simplement va anunciar, en una pantalla en negre, que la Junta Electoral Central (JEC) obligava a retransmetre els mítings i tot seguit ja va emetre les imatges dels socialistes amb dues càmeres. Vaja, per adormir les ovelles. En tot cas TV3 va complir la resolució perquè la JEC no parlava de fer bon periodisme, sinó simplement de compensació perquè considerava que la mobilització de la Diada va ser electoral. El minut d'or, com deia, es va produir al final quan Iceta sí que va tornar a ballar. Es va mostrar més contingut que les anteriors vegades en què s'havia deixat anar amb Don't stop me now de Queen. Aquest cop va moure els malucs amb Tina Turner i When de heartache is over, encara que la cadena va acabar tallant l'espectacle. Llàstima. Després va ser el torn del PP, que gaudia de 53 minuts. El problema és que el míting de Badalona no va durar tanta estona i TV3 va haver d'oferir una bona estona l'entrada de Mariano Rajoy i Xavier García Albiol a la plaça. Un despropòsit. Tot seguit van parlar Alícia Sánchez-Camacho, Albiol i Rajoy.

Catalunya Sí que es Pot, que tenia 40 minuts, va ser més original. Només es va emetre la part final del parlament de Lluís Rabell a Sabadell i després va cedir l'espai a representants de la sanitat i sindicals. Això sí, sense cap mena de muntatge perquè, fins i tot, es va veure com Rabell i Pablo Iglesias acabaven el míting i la gent anava desfilant cap a casa fins que van aparèixer els ponents. La coalició, però, va enviar una queixa a TV3 perquè “unilateralment” va emetre part del míting i no va dedicar tots els minuts a les associacions socials, com volia Catalunya Sí que es Pot. Finalment C's va tenir una quota de pantalla de 31 minuts amb l'acte central a Barcelona en què només va aparèixer Albert Rivera. Inés Arrimadas ni hi va sortir. Zero patatero.

El programa de la Via Lliure va tenir una audiència mitjana de 448.000 espectadors. Avui sabrem les audiències de l'especial d'ahir i serà el moment de comparar. Sense risc a equivocar-me, la golejada pot ser antològica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona