Política

Albiol: “Molta gent d'edat avançada em diu que si Catalunya s'independitza marxaran”

El candidat del PP a Catalunya acusa Mas “d'assenyalar a bons i mals catalans” i compara la situació actual amb “el que va passar a l'Europa dels anys 40”

El candidat del PP de Catalunya per al 27-S, Xavier García Albiol, ha alertat que darrerament està topant “amb molta gent d'edat avançada” que fa anys van venir a Catalunya des d'altres part de l'Estat “i diuen que marxaran al poble si hi ha independència”. Albiol creu que amb una secessió hi hauria gent que fugiria de Catalunya “sense cap mena de dubte” perquè “no volen sentir-se estrangers al seu propi país”.

El popular culpa de la situació als sobiranistes i, especialment, a l'actual president català, Artur Mas, a qui ha acusat d'estar “assenyalant a bons i mals catalans”. Albiol a més, ha comparat la situació actual a Catalunya amb “el que va passar a l'Europa dels anys 40”. “M'ho recorda”, ha dit.

No només les empreses i els bancs marxarien de Catalunya si s'independitza, sinó que també se n'anirien ciutadans contraris al procés de secessió. Això és, si més no, el que creu i alerta Xavier García Albiol.

El candidat del PP ha assegurat aquest dilluns, en roda de premsa, que “sense cap tipus de dubte”, si Catalunya s'independitza, hi hauria ciutadans que optarien per marxar. “A mi m'han aturat moltes persones pel carrer, especialment d'edat avançada, que m'han assenyalat que si Catalunya fos independent, se'n tornarien al seu poble i marxaven de Catalunya. Ningú es vol sentir estranger al seu propi país”, ha explicat.

Amb tot, ha assegurat que ell no seria en cap cas un dels no independentistes que deixaria el país. “A mi ningú em farà fora de casa meva i lluitaré perquè ningú hagi de marxar. Seria un fracàs de la societat”, ha afegit.

Aquesta situació és, segons Albiol, culpa dels sobiranistes i sobretot de Mas. En aquest sentit, ha deixat anar que la situació que actualment han creat a Catalunya té certa similitud amb la que va provocar l'ascens al poder dels nazis.

Sense esmentar-ho directament, el popular ha arribat a dir que li “recorda als episodis que es van viure a l'Europa als anys 40”. Albiol, a més, argumenta que és justament Mas qui es dedica a “assenyalar entre bons i mals catalans” i això és “una barbaritat”.

Augura que la legislatura “no durarà més d'un any”

D'altra banda, Xavier García Albiol ha previst que si Junts pel Sí accedeix al poder després del 27-S, la legislatura serà curta. “Estic segur que no durarà més d'un any”, ha vaticinat el popular.

I és que el candidat del PP català creu que la coalició no està preparada per assumir un executiu, amb o sense procés d'independència, perquè “dins tenen des dels que són absolutament capitalistes fins a comunistes”.

Mas “produeix vergonya” i és “una caricatura de sí mateix”

Per últim, Xavier García Albiol ha volgut recordar el moment en què, en un míting d'aquest diumenge, Artur Mas va parlar com si fos un indi per ridiculitzar el missatge dels partits d'àmbit estatal i va demanar enviar una “gran botifarra” als líders de PSOE, PP i Podem votant Junts pel Sí.

“Que algú que és president parli com si fos un indi produeix vergonya. Mas ha passat a ser una caricatura de sí mateix. No pot, a més, parlar de fer botifarres als altres. És la mostra més evident que tenim un president que ha perdut el nord, que està amortitzat políticament, i que la situació és esperpèntica”, ha dit, tot afegint que “recomana” a Mas que “pel bé dels catalans, mantingui la dignitat fins a l'últim dia que dixi de ser president”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia