Política

L'informatiu compensatori que la JEC va obligar a emetre a TV3, record negatiu d'audiència

El van veure 27.000 espectadors, que suposa un 1,4% de quota de pantalla

L''Espai informatiu compensatori' que TV3 va haver d'emetre en compliment de la resolució de la Junta Electoral Central per compensar PSC, PP, Catalunya Sí Que es Pot i Ciutadans, partits que no havien participat en la celebració de la Via Lliure, va registrar el pitjor resultat en aquesta franja en diumenge de la història de TV3. Emesa entre les 15:53h i les 19:00h, va tenir una audiència mitjana de 27.000 espectadors i una quota de l'1,4%. Els resultats suposen el rècord negatiu d'audiència en aquesta franja d'un diumenge i obté gairebé 50.000 espectadors menys que l'anterior pitjor resultat. Durant l'emissió, l'audiència va ser superada per 20 altres canals, ocupant la 21a posició.

Aquest espai compensatori també es va emetre pel 3/24 i per les emissores de Catalunya Ràdio, de forma simultània i en aplicació del que dictava la JEC. En el canal informatiu van tenir una mitjana d'audiència de 8.000 espectadors i un 0,4% de quota.

La Junta Electoral Central va fixar al seu pronunciament les característiques de l'espai compensatori, marcant la seva duració i horari d'emissió. La concreció dels continguts va ser fixada pels propis partits polítics, que varen indicar a la Junta Electoral Provincial de Barcelona els actes que volien fossin retransmesos per compensar als partits que no van participar a la Via Lliure.

Unió Democràtica de Catalunya va renunciar dissabte a l'espai que proporcionalment li corresponia. El seu temps va ser repartit entre el PSC, PP, CSQEP i Ciutadans, en aplicació del que havia establert la Junta Electoral Central.

L'espai del PSC es va emetre a partir de les 15h 52 minuts i va tenir una durada de 58 minuts L'audiència mitjana a TV3 va ser de 31.000 espectadors i la quota de l'1,5%. Al 3/24 ho van seguir 4.000 espectadors de mitjana i la quota va ser del 0,2%.

L'espai dedicat al PPC es va emetre a partir de les 16h 53 minuts i va tenir una durada de 53 minuts. L'audiència mitjana a TV3 va ser de 27.000 espectadors i la quota del 0,9%. Al 3/24 ho van seguir 9.000 espectadors i la quota va ser del 0,5%.

Quant a Ciutadans, l'espai es va emetre a partir de les 18h 30 minuts i va tenir una durada de 31 minuts. L'audiència mitjana a TV3 va ser de 27.000 espectadors i la quota de l'1,7%. Al 3/24 ho van seguir 10.000 espectadors i la quota va ser del 0,5%.

UDC hi renuncia, Catalunya Sí que es Pot no ho comunica a la Junta

Pel que fa a Catalunya Sí que es Pot, es va emetre a partir de les 17h 48 minuts i va tenir una durada de 40 minuts. L'audiència mitjana a TV3 va ser de 28.000 espectadors i la quota de l'1,6%. Al 3/24 ho van seguir 12.000 espectadors i la quota va ser del 0,6%.

Atesa la polèmica per la retransmissió de l'acte d'aquest partit, la CCMA informa que la Junta Electoral Provincial de Barcelona li va notificar oficialment l'escrit de 17 de setembre, signat pels representants provincials de la coalició electoral, en què manifestaven la retransmissió de l'acte de campanya del diumenge dia 20 de setembre a les 12.00 hores en el recinte de la Fira de Sabadell.

La petició expressa notificada des de la Junta Electoral Provincial de Barcelona que els mitjans de la CCMA es van veure obligats a complir en compliment del que havia ordenat la JEC, segons s'informa des de la CCMA. En tractar-se d'un acte fruit d'una obligació legal fixada per la JEC, la CCMA ha recordat que qualsevol modificació s'hauria d'haver efectuat pel mateix conducte que l'utilitzat per indicar l'acte escollit per la retransmissió, tal i com va efectuar, de manera efectiva, UDC amb la seva notificació de renúncia escrita davant la Junta Electoral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA
política

El ple de Girona aprova incrementar el preu de les zones blava i verda

girona