Política

Mas apel·la a la “dignitat” per combatre les amenaces

Reclama el vot pel “respecte que se'ns deu”

Branda l'increment de la inversió estrangera contra els discursos de la por

Junqueras alerta que l'aparell de l'Estat administraria el “no”

Junts pel Sí retreu al bloc del no la falta d'arguments i, sobretot, les amenaces econòmiques associades a la independència que tenen rèpliques a tots els estaments de l'Estat. La llista es va conjurar ahir per desmuntar els discursos de la banca, del governador del Banc d'Espanya i dels empresaris que adverteixen dels perills de l'Estat català als treballadors. En un míting a la plaça de la Llibertat de Reus, amb 4.500 persones, segons l'organització, Mas va apel·lar al vot de la “dignitat” dels catalans més enllà de la butxaca: “Es pensen que només ens interessa la pela”, va lamentar. En canvi, va reclamar que la ciutadania s'acosti a les urnes per fer valer “el respecte que se'ns deu”.

Quant al catastrofisme econòmic, el número 4 de JxSí per Barcelona va subratllar que el Ministeri d'Economia va publicar les darreres dades d'inversió estrangera a Catalunya, segons les quals en el primer trimestre d'enguany la inversió es va multiplicar per quatre respecte al mateix període de l'any passat. El cap de cartell de la candidatura, Raül Romeva, es va mostrar convençut que aquestes seran les últimes eleccions autonòmiques de Catalunya.

Contra tots els missatges de la por, al matí, en una roda de premsa amb Romeva i Oriol Junqueras a Barcelona, Mas també va advertir que els que intenten preservar l'statu quo són aquells que no volen perdre ni “cadires” ni “poder”. Després de censurar els vaticinis d'un corralito del governador del Banc d'Espanya, que s'afegia al comunicat de divendres de la banca agrupada a la CECA i l'AEB, va lamentar que es tracti els ciutadans de “tontets” i se'ls vulgui “intoxicar”. Romeva va anar més enllà del convenciment de Mas que la banca no acabarà marxant per preservar els seus propis interessos, i va convidar els bancs que s'han “oblidat de la gent” a sortir per la “porta”.

JxSí rebutja abordar la possibilitat que la seva candidatura i la CUP no sumin majoria absoluta. Tampoc ho va fer Junqueras, tot i que va alertar que serien els “aparells de l'Estat” els que administrarien la victòria del no. Això implicaria el manteniment dels greuges actuals, segons el també líder republicà, que va citar l'incompliment de les inversions en infraestructures fixades per l'Estatut i la despesa “irracional” de la xarxa d'alta velocitat espanyola. Per justificar la insistència que hi haurà un acord per la independència, Mas va insistir que si el govern de l'Estat no pacta amb Catalunya el repartiment del deute públic espanyol, s'hauria de sufragar un preu “impagable”, d'entrada, per Espanya.

LES FRASES

No és veritat que l'economia estigui en risc. Hi ha una part que [...] està en contra de la gent
Raül Romeva
CAP DE CARTELL DE JUNTS PEL SÍ
La por només vol mantenir l'<statu quo> de la gent que no vol perdre cadires ni poder
Artur Mas
NÚMERO 4 PER BARCELONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia