Política

Científics de prestigi mundial sol·liciten el vot per a Junts pel Sí

Bonaventura Clotet, Joan Massagué, Anna Veiga i Manel Esteller, entre d'altres, asseguren que el 27-S representa “una gran oportunitat” per als investigadors científics a Catalunya

Consideren que “l'esforç continu” de la investigació no s'ha vist acompanyat, “lamentablement, pels successius governs de l'Estat”

Tretze científics catalans de renom han difós un manifest en el qual expressen el seu suport a la llista independentista de Junts pel Sí i asseguren que els comicis del 27 de setembre representen “una gran oportunitat” per als investigadors científics a Catalunya. 

Entre els signants figuren els noms de Joan Massagué (Sloan Kettering Institute); Jordi Galí (Centre d'Investigació en Economia Internacional); Bonaventura Clotet (Institut d'Investigació Germans Trias i Pujol); Anna Veiga (Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona); Joan Ramon Resina (Stanford University); Josep Maria Gatell (Hospital Clínic de Barcelona) i Manel Esteller (Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge). 

També han signat Josep Maria Llovet (Hospital Clínic de Barcelona); Xavier Estivill (Centre de Regulació Genòmica); Ramon Brugada (Universitat de Girona); Jaume Bertranpetit (Universitat Pompeu Fabra); Marta Sanz-Solé (Universitat de Barcelona) i Carles Boix (Princeton University). 

El manifest posa en relleu que Catalunya se situa “al nivell de les principals potències europees” en investigació científica, amb un “clar lideratge” al sud d'Europa, encara que aquest “esforç continu no s'ha vist del tot acompanyat, lamentablement, pels successius governs de l'Estat”. 

La distribució dels recursos econòmics per a la investigació que fa el govern espanyol, afegeix el text, “no segueix sempre criteris estrictament competitius”, sinó que “a vegades s'utilitzen criteris polítics subjectius per decidir prioritats”. 

Segons els signants, el sistema de producció científica a Catalunya “no podrà continuar donant aquests bons resultats, ni tampoc podrà fer el gran salt a la generació de progrés econòmic, si el nostre govern no disposa de les estructures que garanteixin poder desplegar les polítiques adequades”. EFE



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia