Política

Rajoy queda en evidència quan l'informen que no pot retirar la nacionalitat espanyola als catalans

El president del govern espanyol posa de manifest el seu desconeixement de la Constitució espanyol

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha quedat en evidència i sense arguments aquest dimarts quan l'han informat que els ciutadans d'una Catalunya independent no perdrien la nacionalitat espanyola, i per tant tampoc l'europea, si no hi renuncien a títol individual.

En una entrevista a Onda Cero, Rajoy ha afirmat que és un “disbarat” que es demani als catalans que renunciïn a la seva condició d'espanyols i europeus si Catalunya s'independitza. Davant d'aquesta argumentació, el periodista Carlos Alsina li ha recordat que els catalans no tenen perquè perdre la nacionalitat espanyola, ja que l'article 11.2 de la Constitució marca que qualsevol ciutadà nascut a l'Estat pot mantenir-la encara que resideixi en un altre país.

“Per què no? L'europea tampoc?”, ha preguntat Rajoy. I el presentador li ha aclarit que la ciutadania europea tampoc es perd si es manté l'espanyola.

Rajoy, visiblement incòmode, s'ha limitat a dir: “Em sembla que estem en una disquisició que no pertany a res”. “S'està obligant la gent decidir entre ser català i espanyol”, ha insistit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia