Política

Herrera repta Romeva a fer un debat sobre corrupció

Missatge directe el que ahir va llançar el coordinador d'ICV-EUiA, Joan Herrera, a l'excompany de partit i ara cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva. Ho va fer des de Montcada i Reixac, on Catalunya Sí que es Pot va reunir dalt de l'escenari el cap de llista de la coalició, Lluís Rabell, i el secretari general d'IU, Alberto Garzón. Herrera, que no va a la llista, treia el cap per tercera vegada en aquesta campanya i ho va aprofitar per atacar directament l'excompany Romeva. Primer li va dirigir una pregunta “simple” però directa: “Pots fer un país nou amb aquells que estan relacionats amb el 3%, amb els que no s'atreveixen a reprovar el clan Pujol?” Després li va fer la proposta: “Fem un debat sobre corrupció”, perquè, en definitiva, va clamar Herrera, “no es pot construir res sobre la merda que ha deixat la corrupció”. La candidatura Junts pel Sí va estar en el punt de mira de la intervenció d'Herrera tant pel que fa als casos de corrupció que han esquitxat Convergència com per les “polítiques neoliberals” que han aplicat des del govern. Per aquest motiu, es va adreçar indirectament a ERC i a tots aquells votants que es consideren defensors de la igualtat, la justícia i la solidaritat perquè plantin cara a la dreta, però que no ho facin mitjançant “una candidatura que amaga un representant de la dreta”, amb referència al president Mas.

El líder ecosocialista també va fer valer el dret a decidir que defensa la seva coalició, un referèndum pactat, i més quan a l'escenari l'havia precedit el secretari d'IU, l'única formació d'àmbit estatal que ha defensat un referèndum a Catalunya. Així s'hi va referir el mateix Garzón, no sense abans destacar que el que continua dempeus en el discurs polític és la lluita de classes. “No volem la guerra entre pobles ni tampoc la pau entre classes”, va reblar Garzón. El secretari d'IU també va tenir paraules per les declaracions del president Rajoy, a qui va acusar de “no entendre ni de la Constitució, ni de lleis; de fet, no té idea del que defensa”, va etzibar. Garzón també va animar a votar el 27-S. “No són unes eleccions qualssevol”, hi va afegir, perquè “ens hi juguem la forma de viure de les pròximes dècades”.

LA FRASE

Es pot fer un país nou amb aquells que estan relacionats amb el 3%?
Joan Herrera
coordinador d'icv-euia


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA