Política

Catalá adverteix que un possible judici penal a líders catalans està “a les regles de joc”

El ministre de Justícia alerta que el govern espanyol aplicarà “tota la força” de la democràcia si es dóna una declaració d'independència a Catalunya

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha advertit que un eventual procés penal contra un líder polític català per incomplir la llei està “a les regles de joc”. Dit això, ha alertat que el govern espanyol aplicarà “tota la força” de la democràcia si es dóna una declaració d'independència a Catalunya.

“Si qualsevol ciutadà incompleix les lleis això té una responsabilitat administrativa, civil o penal. Lògicament ningú està per sobre de la llei ni pot estar-ho en un sistema democràtic”, ha afirmat Catalá a Mèxic, en resposta a un periodista durant una trobada amb corresponsals espanyols.

El ministre ha volgut subratllar: “això està dins de les regles del joc”, ja que “hi ha un ordre civil, hi ha un orde administratiu, hi ha un ordre penal” a Espanya. I ha recordat per exemple que al TSJC “hi ha un procés penal iniciat per una querella presentada por la Fiscalia General de l'Estat per les actuacions amb ocasió de la consulta del 9 de novembre”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia