Política

Rajoy crida els convergents de “petits pobles” a votar al PPC i no donar suport a la llista que encapçala “un comunista”

El president espanyol envia un missatge de “tranquil·litat” als populars després de patir dos dies d'escridassades i els diu que el govern de l'Estat “està amb ells”

El president espanyo, Mariano Rajoy, ha tancat el míting del PPC a Girona, i des d'allà, ha fet una crida als convergents de “petits pobles” catalans perquè abandonin Junts pel Sí i votin popular. “Qui els hi anava a dir que acabarien votant un comunista, o un d'Esquerra o un del PSUC. Vinguin amb nosaltres, home, que ens entendrem millor!”, ha dit. I és que Rajoy creu que Junts pel Sí “no pot tenir projecte” perquè cada candidat és “diferent”. En la seva intervenció, ha agraït a la gent del PPC el seu “valor” per defensar els postulats del partit. “Estem amb vosaltres i podeu estar tranquils”, ha dit. Aquestes paraules arriben després de la protesta de Reus i d'haver rebut més crits a Girona.

“Qui li anava a dir a alguns militants de Convergència de petits pobles de Girona o de Lleida que anaven a acabar votant un comunista, o un d'Esquerra, o un del PSUC... Vinguin amb nosaltres, home, que ens entendrem millor!”. Amb aquest missatge ha aterrat Mariano Rajoy a Girona, en el seu míting a la capital de la demarcació, i en la seva darrera visita a Catalunya abans de l'acte de tancament de la campanya electoral.

I és que Rajoy ha dedicat la major part del seu discurs a repetir les consignes en favor de la unitat d'Espanya i en contra del “desgavell” i la “incertesa” que atribueix al procés sobiranista català. Però després de l'escridassada que va patir dimarts a Reus, obligant-lo a suspendre una passejada pel centre de la ciutat, i de veure com de nou a Girona es topava amb un grup d'independentistes que l'increpaven, ha volgut enviar un missatge de fortalesa als seus.

“Estic aquí perquè ho sento, perquè m'importa i em preocupa el que passi aquí, perquè estic amb vosaltres i perquè vull que tots els que estiguin a favor de la unitat d'Espanya, de la llibertat, dels drets de les persones, i que no volen que Catalunya marxi d'Espanya i d'Europa, sàpiguen que el president del Govern espanyol està amb ells i poden estar tranquils”, ha sentenciat amb to ferm i arrencant els aplaudiments del públic.

En aquest sentit, Rajoy s'ha felicitat perquè comencin a sortir veus públiques a Catalunya que es declaren contraris a la independència. “Ara és el moment que hi hagi moltes més persones que se sumin a dir en públic la seva opinió. Vosaltres ho feu i sou uns valents. Però jo ara estic reconfortat perquè he vist a gent de la societat catalana donar un pas endavant”, ha dit, tot recordant que a Catalunya “no s'hi pot estar a les ordres d'uns quants i que et mirin mal si discrepes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona