Política

Romeva afirma que eleccions generals no condicionaran el “mandat” del 27-S

El candidat de Junts pel Sí espera obtenir aquest diumenge una victòria “contundent” per fer més “legítim” el resultat

El cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, ha afirmat aquest dimecres que espera que de les eleccions generals de final d'any sorgeixi un interlocutor disposat a negociar amb Catalunya, encara que “això no condicionarà el mandat democràtic donat pel poble català a les eleccions del 27-S”.

En un dinar-col·loqui ofert per Barcelona Tribuna i organitzat per La Vanguardia, Romeva ha explicat que Junts pel Sí espera obtenir una victòria molt àmplia diumenge perquè “com més contundent sigui el resultat –ha dit– el mandat democràtic que obtindrem serà més legítim i millor llegit per tothom”.

El cap de llista de Junts pel Sí ha dit esperar que, a més d'una majoria d'escons, també es produeixi una majoria de vots superior al 50% per a les candidatures independentistes.

Segons Romeva, “si hi ha majoria d'escons però no de vots igualment impulsarem el programa amb el qual ens presentem, ja que això es diu democràcia, i hem de recordar que nosaltres volíem fer un referèndum per comptar només vots, i que l'Estat espanyol no ens ha deixat fer-ho”.

En tot cas, ha afegit, “si tenim una majoria d'escons el que no seria legítim és que no féssim el que proposem i que optéssim per fer el que vol la minoria”.

Les candidatures que no es presenten amb un mandat explícit sobre la independència “ho fien tot a un canvi de majories a l'Estat que permeti fer un referèndum”, però, segons el seu parer, “quan Catalunya va demanar la seva convocatòria no va trobar aliats a Espanya, tant PP com PSOE van votar-hi en contra”, i el líder de Podem, Pablo Iglesias, “parla que decideixin tots els espanyols”.

Sobre les generals, ha apuntat que “seran importants però el que hi passi en serà conseqüència del que passi aquí i no al revés, és la gent de Catalunya la que decideix el que vol fer, no serà Mariano Rajoy, ni Pedro Sánchez ni Pablo Iglesias”.

“Tinguem present que no han fet ni una proposta a Catalunya, de manera que el tren ja ha passat, recordem el donaré suport de José Luis Rodríguez Zapatero, jo m'ho vaig creure com molta gent, i no només no hem avançat, sinó que reculem, ara mateix ni tan sols accepten l'Estatut que ens van retallar per totes bandes”, ha lamentat.

Segons el cap de llista de Junts pel Sí, “tenim tota la voluntat de negociar des del minut zero però sempre sobre el mandat democràtic rebut” i no per parlar d'altres coses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia