Política

Milers de persones, al míting final de JXSí a Barcelona

L'organització xifra en 70.000 els assistents que omplen l'Avinguda Maria Cristina

Mas apel·la a votar a les urnes que porten “a la dignitat i a la llibertat”

  • Milers de persones omplen l'avinguda Maria Cristina MARC BATELLER.
  • VÍDEO: #VotaPerMi Festa Final de Campanya

Milers de persones, 70.000, segons la organització, estan omplint l'Avinguda Maria Cristina de Barcelona en el míting final de campanya de la candidatura de Junts per Sí. A les sis de la tarda ha començat a arribar públic per escoltar Raül Romeva, Carme Forcadell, Muriel Casals, Artur Mas, Oriol Junqueras i Eduardo Reyes. Abans de començar l'acte, diversos grups musicals, entre ells Sabor a Gracia i la Trinca, que s'ha reunit per a l'ocasió, han escalfat l'ambient.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha subratllat que tot el que s'ha fet durant el procés sobiranista ja ha cobrat “tot el sentit” després de la mobilització vista durant la campanya i ha apel·lat a votar diumenge “a les urnes que porten a la prosperitat, a la dignitat i a la llibertat”.

El número quatre de Junts pel Sí ha afirmat que, ja abans de la votació, tot el que han fet té “un gran sentit”, malgrat les “decisions complicades”, el “joc brut” i les “querelles”, i ha considerat que ja s'ha donat un missatge “potentíssim” que ha arribat a les “pupil·les” de tothom.

Romeva demana crear “un Estat més just i democràtic” que l'espanyol

El cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, ha demanat als catalans que votin la seva llista per començar a construir un nou Estat “més just i democràtic” que l'espanyol, ja que aquest últim, ha dit, “no negocia, ni proposa, ni ens respecta, només ens insulta i es querella”.

Romeva ha demanat un vot contundent per a Junts pel Sí diumenge que ve. Segons Romeva, “era inimaginable fa només dos mesos que seríem capaços de fer el recorregut que hem fet” amb la formació d'una candidatura tan plural i diversa com és la de Junts pel Sí, “i és que quan les coses es fan bé només cal posar somriures i esforç perquè es facin realitat”.

Ha agraït la seva participació als més de cent mil candidats “simbòlics” que s'han inscrit a Junts pel Sí, que evidencien, ha recalcat, “que hi ha una onada d'il·lusió per part de la gent del nostre país”.

“Potser mai més no hàgim de fer una campanya com aquesta, i per això diem que és la campanya de les nostres vides, ja que pot marcar un abans i un després en la nostra història com a poble”, ha explicat el cap de llista de Junts pel Sí.

Romeva ha afirmat, també, que “fa molt temps que volem negociar i en l'altre costat no hi hem trobat res, cap proposta per part de l'Estat espanyol, cap respecte, només insults i querelles”.

“S'han carregat l'Estat de dret –ha retret–, i davant això, volem construir un nou Estat català més just, net i democràtic”.

El cap de llista de Junts pel Sí ha explicat que no tot acaba en “una magnífica campanya” perquè “ens queda alguna cosa fonamental, que són els vots que hem de posar a les urnes, i el que vindrà després del 27S serà fonamental perquè sabem el que volem fer i el farem bé”.

“Ho farem bé –ha precisat-– pels nostres pares, els nostres avis, el nostre fills, per totes les generacions que ho van intentar i no ho van aconseguir, aquest és el nostre compromís i el nostre deure”.

Romeva en aquest punt ha recordat una frase pronunciada per l'actual president dels Estats Units, Barack Obama: “Alguna cosa està passant quan la gent s'uneix més enllà dels partits”, i ha dit que “ho va dir Obama i ho diem nosaltres”.

El cap de llista de Junts pel Sí ha acabat el seu discurs amb una frase pronunciada en to èpic: “No mireu d'on bufa el vent, som el vent, votarem junts, i el més important, guanyarem, serà la victòria de tots”.

Junqueras demana assegurar la victòria “perquè estem fent història”

El líder d'ERC i número 5 de Junts pel Sí, Oriol Junqueras, ha demanat avui al poble català que mai més no es conformi amb la forma de fer política que es resumia amb la frase de “peix al cove” i que diumenge no es rendeixi “perquè estem fent història i ens hem convertit en protagonistes de la millor pàgina que podem escriure, que és la de la llibertat del nostre poble”.

Després d'evocar uns records viscuts durant la seva infància, Junqueras ha apuntat que “l'amor a la llibertat i a la justícia el podem compartir i es convertiran en els valors que guiaran un poble que no es vol rendir ni resignar”.

“Ara que estem a punt de complir les nostres esperances i regalar a la nostra gent el més gran dels regals que és la llibertat, us demano un favor molt important”, ha sol·licitat el líder d'ERC.

“Us demano conjurar-nos perquè mai més no ens conformarem amb una frase com la del “peix al cove” perquè el que volem “no se satisfà ni amb cent ocells a la mà, sinó que volem volar amb tots ells lliures”.

Forcadell: “Podem ser ciutadans o continuar sent súbdits”

La número dos de Junts pel Sí, Carme Forcadell, ha demanat als catalans “que decideixin amb el seu vot si volen una Catalunya lliure o sotmesa, perquè podem ser ciutadans o continuar sent súbdits, i podem tenir una Catalunya que pateix la resignació i les amenaces o una Catalunya sorgida de la llibertat, i tot depèn de nosaltres”.

“Diumenge tornarem a guanyar –ha apuntat–, el poble de Catalunya ha fet la revolució dels somriures i diumenge la farà de les urnes” i ha demanat el vot per a Junts pel Sí perquè és “l'única força que ens pot portar a la victòria”.

Casals: “Volem posar Catalunya al mapa del món i ho farem votant”

Muriel Casals, expresidenta d'Òmnium Cultural i número 3, ha apuntat: “Diumenge direm que volem posar Catalunya al mapa del món i ho farem votant, perquè el nostre camí cap a la independència ho fem pel camí de la democràcia”.

“La nostra capacitat de mobilització i d'estar en estat d'alerta ens ha fet uns ciutadans especialment preparats, i nosaltres serem uns vigilants molt estrictes i no permetrem cap irregularitat”, ha afegit.

Eduardo Reyes, president de Súmate, ha declarat de la seva banda: “Estrenarem un país nou perquè els nostres fills puguin dir que aquest país el van construir els nostres pares i avis per donar-nos una vida més digna”.

El cap de llista per Girona, Lluís Llach, que ha estat rebut pel públic cantant la seva famosa cançó de L'Estaca, ha demanat als votants: “ajudeu-nos i vigileu-nos perquè, entre tots, aconseguim la llibertat del nostre país”.

L'acte ha comptat amb les actuacions musicals dels Catarres –una de les cançons dels quals, Invencibles, és l'himne de la campanya de Junts pel Sí-, del grup de rumba catalana Sabor de Gràcia, i també de La Trinca. El trio format per Josep Maria Mainat, Miquel Àngel Pasqual i Toni Cruz ha pujat a l'escenari per cantar Volem ser lliures, versió independentista del Volem pa amb oli.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE estudien sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA