Política

Albiol tanca la campanya “orgullós” d'haver “netejat Badalona”

Rajoy crida a la “mobilització” d'última hora de tots aquells que no volen sentir que “amputen” Catalunya a Espanya

El candidat del PPC pel 27-S, Xavier García Albiol, ha deixat per al darrer míting de campanya el polèmic lema que el va portar a revalidar la victòria a la seva ciutat en les eleccions municipals. Així, ha presentant com a aval el seu “orgull” per haver “netejat Badalona de delinqüència, incivisme i inseguretat”. A més, ha presentat aquesta faceta seva com el fet diferencial que l'ha de fer passar per davant de PSC i C's. El míting ha comptat amb la participació de l'expresident francès Nicolas Sarkozy i l'ha tancat el president espanyol i líder del PP, Mariano Rajoy, que al seu discurs ha cridat a la “mobilització” d'última hora de tots aquells que no volen sentir que “amputen” Catalunya a Espanya.

L'actuació estel·lar de Nicolas Sarkozy ha aconseguir quasi eclipsar les intervencions del candidat del PPC i del president espanyol. Però tot i així, tots dos han pogut despuntar als seus discursos i arrencar aplaudiments entre els més de 2.000 assistents gairebé eufòrics en l'acte de tancament de campanya.

Xavier García Albiol ha volgut que el seu míting final tingués en les passades eleccions municipals -on va guanyar de nou les eleccions a Badalona malgrat no haver pogut governar- un referent del que pretén fer amb Catalunya. A més, sabedor que C's i PSC són els seus dos grans rivals en aquest 27-S, ha volgut mostrar la seva gestió al capdavant de l'ajuntament com el seu tret diferencial i el principal aval per demanar el vot.

Què feien Miquel Iceta i Inés Arrimadas mentre jo estava netejant Badalona d'inseguretat, incivisme i delinqüència? Estic molt orgullós d'haver netejat la meva ciutat, com va fer Sarkozy a França sent ministre, posant ordre”, ha dit, presumint i traient a relluir el polèmic lema de la seva campanya municipal.

Albiol, però, també ha tingut temps de carregar contra Junts pel Sí. El popular ha retret als independentistes que “no parin de fotre's” amb el PPC. “Per què fan això amb nosaltres i no amb altres? Perquè som el PPC i el que partit que governa a Espanya, i som els únics als que temen”, ha dit, tot erigint-se ell com “l'únic amb capacitat per aturar el procés rupturista”. “I ho farem, l'aturarem des del Parlament, des del govern d'Espanya i des d'Europa”, ha dit.

Per últim, el cap de llista popular ha volgut fer una crida a la mobilització, i especialment ha fet referència a aquells catalans “de 35, 40 i 50 anys”. “Reflexioneu: Val la pena que per una aventura es posi en risc el futur i present del nostres pares? No ens ho podem permetre”, ha dit.

En aquesta mateixa línia de cridar a la participació i, especialment, d'aquells amb arrels a la resta de l'Estat, Mariano Rajoy ha volgut dedicar l'escassa part del seu discurs que no ha anat per a fer agraïments, a enfortir aquesta idea. “Uns demano que demaneu el vot. Fa temps que sobren cridadisses, grandiloqüències i embolics de paraules. Parleu alt i clar però amb sentit comú”, ha sentenciat, tot apel·lant a aquells que “estimen la seva terra i per això no volen veure-la amputada” amb la independència de Catalunya.

Rajoy, a més, ha cridat a votar al PPC el 27-S perquè “ara farà falta molta convicció, coratge, fermesa, capacitat de diàleg i transmetre seguretat”. “Tu, Xavi, ho fas i per això et votarà molta gent”, li ha dit a Albiol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona