Política

Mas celebra la “ gran victoria de la democràcia” tot i els “obstacles” de l'Estat

El candidat número 4 de Junts pel Sí emet el vot entre crits d'“independència”

Banderes espanyoles, cartells de VOX i carpetes dels interventors del PPC irrompen a la votació del president de la Generalitat

El president de la Generalitat i cap de llista número 4 de la candidatura Junts pel Sí, Artur Mas, ha qualificat les eleccions d'aquest diumenge com una “gran victòria de la democràcia” i alhora demostra que Catalunya ha pogut superar “tots els obstacles” que l'Estat espanyol ha posat per evitar que els catalans puguessin decidir el seu futur polític. “No se n'han sortit”, ha sentenciat.

En declaracions als mitjans de comunicació, Mas ha afirmat que la votació d'avui “es llegirà com un plebiscit” sobre el futur de Catalunya. “Hem superat tots els obstacles molt grans des del Govern espanyol, però no ho han aconseguit, les urnes són aquí perquè la gent de Catalunya lliurement, amb la seva visió, opinió i la seva aposta de futur, pugui dipositar el seu vot”, ha afirmat Mas.

El candidat número quatre de Junts pel Sí ha recordat els “obstacles” de l'Estat davant l'Estatut, el pacte fiscal i el 9N –ha rememorat les querelles en contra seu¨–, però ha ressaltat que sempre hi ha hagut la “voluntat clara de les institucions catalanes per tirar endavant” i “posar les urnes” per decidir el futur polític de Catalunya.

“Avui hi haurà formalment guanyadors i perdedors però hem guanyat tots votant, malgrat els obstacles”, ha afirmat.

En aquest sentit, Mas ha celebrat que s'hagi arribat “a aquest punt que Catalunya es confronti cara a cara amb el seu destí” i ha advocat perquè avui hi hagi “molta participació”.

El president català ha defensat que el procés sobiranista és una operació “win win” (guany per dues parts), ja que suposa una oportunitat, segons el seu parer, tant per a Catalunya com per a Espanya

Una votació accidentada

La votació d'Artur Mas al col·legi Infant Jesús del barri barceloní de Sant Gervasi ha estat com a mínim accidentada. Un grup de persones ha desplegat dues banderes espanyoles i dos cartells de VOX, un a cada costat. En els cartells es recordava l'article 155 de la Constitució, el de la suspensió de l'autonomia, i també es podia llegir “Sóc català i espanyol”. Quatre interventors del PPC també s'han situat en el mateix grup i han aixecat les seves carpetes amb el logotip dels populars. De fet, aquestes quatre persones s'han col·locat molt abans que Mas arribés al col·legi electoral. Alguns dels presents han respost amb crits d'independència. Més enllà d'això no s'ha produït cap incident.

Masha emès el vot passat dos quarts d'una del migdia i després de fer més de mitja hora de cua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona