Política

JxSí reivindica la “imparcialitat” de Forcadell

La portaveu de la coalició al Parlament destaca la seva proposta d'incloure tots els grups en les reunions de la mesa

Marta Rovira assegura que la nova presidenta de la cambra demostrarà que és “radicalment demòcrata”

La portaveu de Junts pel Sí al Parlament, Marta Rovira, ha defensat aquest dilluns la nova presidenta de la Cambra, Carme Forcadell, davant les crítiques de part de l'oposició pel contingut del seu discurs d'inauguració de la legislatura.

En declaracions als mitjans després de la sessió constitutiva, la secretària general d'ERC ha reivindicat que Forcadell ha demostrat la seva “imparcialitat” al convidar a les reunions de la mesa del Parlament –amb veu però sense vot– als grups que no han aconseguit representació en aquest òrgan.

La republicana ha destacat que aquesta proposta és “una cosa absolutament innovadora” i un tret de la “nova política” que pretén introduir la presidenta de la Cambra.

“La Carme demostrarà que abans de ser radicalment independentista és radicalment demòcrata”, ha assegurat. En aquest sentit, ha subratllat que el propòsit de tirar-lo endavant “per vies absolutament democràtiques” és precisament el que legitima el procés.

En referència a les al·lusions a la independència i a la república catalana queForcadell ha fet en el seu discurs, Rovira ha recordat que l'actual és un “moment històric” perquè és la primera vegada que hi ha una majoria independentista de diputats al Parlament.

“Hem de ser conscients que hi ha una majoria parlamentària a favor de la independència i que el Parlament que es constitueix avui és un parlament que obre unes portes enormes a un procés constituent que l'hem de fer entre tots, que tothom hi tingui cabuda, amb tots els diàlegs possibles”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia