Política

Vox demana al govern espanyol que ordeni detenir Forcadell

El líder de la formació, Santiago Abascal, considera que la presidenta del Parlament ha donat “el tret de sortida a la sedició” fent una crida a avançar cap a la República Catalana

Vox ha demanat aquest dilluns al govern espanyol que ordeni la detenció i judici de la nova presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, per haver acabat el seu discurs inaugural en la sessió de constitució de la XI legislatura fent una crida a la república catalana.

“Espero que la detinguin, la jutgin i la tanquin per donar el tret de sortida de la sedició”, ha afirmat el líder de la formació, Santiago Abascal.

Vox ja va demanar la setmana passada al govern espanyol que activés els mecanismes per a la suspensió immediata de l'autonomia de Catalunya i la dissolució del seu parlament. La formació va justificar la petició pel perill d'aquests actes de “sedició”.

Segons la formació, el president del govern espanyol hauria d'haver pres ja fa molt temps aquesta mesura mitjançant l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. Aquest preveu la suspensió de l'autonomia si “no complís les obligacions que la Constitució o altres lleis li imposin”.

Després de prendre possessió del càrrec aquest mateix dilluns, la nova presidenta s'ha fixat el repte que la XI Legislatura catalana sigui la que comenci un procés constituent que doni pas a una cambra sobirana i un Estat republicà per a Catalunya, i que es tanqui l'etapa autonòmica. Forcadell ha acabat el discurs amb un: “Visca la democràcia, visca el poble sobirà i visca la república catalana”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia