Política

C's i PSC registren propostes separades per instar la Mesa a reconsiderar la tramitació de la declaració independentista

El PPC s'adhereix a aquests textos i no en proposa un de propi perquè encara no està constituït com a grup parlamentari

Els grups parlamentaris de Ciutadans i el PSC han registrat aquest dimecres al matí propostes de resolució separades per demanar a la Mesa del Parlament que reconsideri l'admissió a tràmit de la declaració independentista de JxSí i la CUP. El PPC, que encara no s'ha constituït com a grup parlamentari, no ha pogut registrar cap proposta pròpia i, per això, s'ha adherit als documents presentats per C's i PSC. Tots tres grups critiquen que l'òrgan de govern de la cambra catalana hagi accedit a l'inici de la tramitació de la declaració sobiranista abans que tots els grups s'hagin constituït. Consideren que d'aquesta manera es limita la possibilitat que tots els diputats puguin ser escoltats a través de la Junta de Portaveus.

En el seu escrit, Ciutadans també reclama als serveis jurídics de la cambra que elaborin un informe per determinar la legalitat de la proposta de resolució de Junts pel Sí i la CUP d'inici del procés sobiranista.

A més, igual que fa el PSC en el seu document, critica que els dos grups sobiranistes vulguin tramitar-ho pel procediment d'urgència.

Així mateix, els socialistes lamenten que la presidenta del Parlament, així com altres membres de

la Mesa, hagin signat l'escrit de sol·licitud ja que “el fet que sigui la Mesa qui ha d'acordar-ho els converteix en art i part”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia