Política

La CUP replica que el procés “no queda encallat” si no s'investeix Artur Mas

L'esquerra independentista manté que el seu vot “no variarà” en la sessió d'investidura d'aquest dimarts

La CUP ha assegurat aquest dilluns que el procés independentista “no queda encallat” encara que Artur Mas no sigui investit president de la Generalitat i ha reiterat el seu rebuig a donar-li suport.

En la valoració del discurs d'investidura que Mas ha pronunciat aquesta tarda al ple del Parlament, el responsable de comunicació del grup parlamentari de la CUP, Albert Botran, ha indicat que la seva posició “no variarà” després d'escoltar les paraules del candidat de Junts pel Sí (JxSí), tot i que s'ha resistit a respondre clarament si votaran no en la sessió d'investidura d'aquest dimarts.

“El nostre vot serà coherent amb el que hem vingut dient fins ara, no variarà en funció del discurs d'avui”, ha dit.

El portaveu de la CUP ha replicat l'advertència que Mas ha fet vinculat la seva investidura amb la continuïtat del procés: “Evidentment que no queda encallat el procés si no s'investeix Mas”. Segons ell, “el procés pot continuar endavant, hi hagi qui hi hagi al capdavant”. “Pot ser una persona o altra, perquè l'important és qui hi ha per darrere, per sota. Qui vulgui estar al capdavant ha de respondre a la pluralitat del procés”, ha argumentat.

A la CUP no els ha entusiasmat el contingut del discurs del president, però hi ha vist “elements positius” en el “propòsit d'esmena” que assegura que ha fet sobre “les retallades i la política d'austeritat”. Ara bé, ho ha atribuït “al gir a l'esquerra” que “hi ha dins de la seva coalició” més que a “una picada d'ullet” a la CUP.”

En aquest sentit, ha opinat que el discurs ha estat “ben apuntat per superar l'autonomisme” però “insuficient en l'autocrítica a les retallades” i amb “una absència injustificada de crítica i autocrítica per la corrupció”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia