Política

Duran veu tan dolent un acord de JxSí amb la CUP com anar a noves eleccions

El líder d'Unió retreu a Mas les “concessions inimaginables als antisistema” per articular una majoria

Assegura que si Si fóssim UDC hagués tret representació al Parlament “el país no estaria en mans de la CUP”

El candidat d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha lamentat el “desgovern” que viu Catalunya i assegura que cap dels dos escenaris que hi ha sobre la taula són bons per al país. Segons ell, serà “molt negatiu” tant un acord entre Junts pel Sí i la CUP com anar a eleccions si abans del 9 de gener no s'ha investit president.

El líder democratacristià ha visitat aquest dijous al Banc dels Aliments de Girona i ha valorat l'actualitat política. En la seva opinió, el país es troba en la situació que ja va predir Unió: “Es van avançar les eleccions tot i que vam advertir que no tenia sentit fer-les abans de les generals perquè això deixaria Catalunya en una situació de desgovern i d'inestabilitat, que és exactament on ens trobem”.

Duran ha retret a Mas les “concessions inimaginables als antisistema” per intentar articular una majoria tot i no sortir-se'n. “Tenim un gran problema, ningú sap què passarà i no anem bé; som on havíem advertit”, ha dit.

En aquest sentit, ha afirmat que el país està ara “en mans de la CUP” i ha assenyalat que si Unió hagués aconseguit representació al Parlament aquesta situació no s'hagués donat.

Davant del bloqueig de la CUP a donar suport a la investidura d'Artur Mas com a president, ha afirmat que només hi ha dos escenaris possibles i “tots dos són dolents”.

D'una banda, ha explicat que si finalment la CUP i Junts pel Sí arribessin a un acord això suposaria que Junts pel Sí fes “més concessions” a aquesta formació, que ha definit com “antisistema, anticapitalista i antieuropea”. “Que un govern depengui i sigui crossa de la CUP no és bo per Catalunya i crea incertesa i inestabilitat, així no anem bé”, ha avisat.

L'altre escenari passa per convocar noves eleccions si abans del 9 de gener si no hi ha acord d'investidura. Aquestes serien les quartes eleccions al Parlament des del 2010 i, segons ell, això tampoc no és bo per al país i menys en una situació de crisi com l'actual.

Pel que fa a la resolució de desconnexió, ha comentat que ja es podia “esperar” que el Tribunal Constitucional (TC) suspengués la resolució de desconnexió amb Espanya aprovada pel Parlament. “Què s'espera quan uns diputats han votat una resolució passant-se pel forro el que diu el TC”, ha lamentat.

En aquest marc, ha criticat l'estira i arronsa legal amb l'Estat perquè considera que és una opció per buscar rèdits electorals. “Fer declaracions cridaneres i forçar cada cop un pas més és rentable a les urnes per guanyar vots d'avui per demà però és un desastre pel país”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Orobitg i Viñas, representants de la Selva i el Gironès a la llista d’ERC

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona