Política

“Estic en política per responsabilitat social”

Es compromet a vetllar per la justícia social, a potenciar la lluita contra el frau i a ajudar els autònoms

El desdoblament de l'N-340, el corredor mediterrani i la visibilitat de la Conca, entre les seves prioritats

El millor que pot passar a Catalunya és que tinguem un president català com Albert Rivera
Els problemes que té Tarragona són els mateixos que tenen Catalunya i Espanya
L'emergència que tenim a les Terres de l'Ebre és una bona connexió amb Tarragona

El cap de llista de Ciutadans per Tarragona és un nouvingut en política, ja que abans mai havia militat en cap partit. El 2007 va conèixer Ciutadans i hi va començar a col·laborar fins que va decidir presentar-se a les primàries. Del Campo confessa que va fer el pas cap a la política “per responsabilitat social”. Vetllar per la justícia social, potenciar la lluita contra el frau i garantir les prestacions són aspectes que l'han motivat a entrar en política.

El candidat exerceix de sotsinspector laboral i, des del 2012, forma part d'un grup especialitzat en la lluita contra
el frau a la Seguretat Social i l'economia irregular. Potser és per això que els temes que més el preocupen són la millora del mercat laboral i l'ajuda als autònoms. “No podem permetre que els autònoms comencin el partit amb un 0 a 2 en contra”, sentencia Del Campo. El candidat lamenta que l'administració posi traves als emprenedors “en comptes d'ajudar-los”. Per això, Ciutadans aposta perquè els autònoms no paguin quota fins que no generin l'equivalent al salari mínim.
En matèria laboral, defensa
“el contracte únic” per posar fi a la precarietat del treball. Per als aturats majors de 55 anys, proposen un xec formació en què el treballador tria la formació que li convé segons la seva experiència laboral.

Ideològicament, Del Campo es considera liberal demòcrata, “un espai que situa els ciutadans en el centre de la política”. El candidat tarragoní assenyala que el millor que pot passar a Catalunya “és que tinguem un president català al govern com Albert Rivera”, i assegura que “els problemes que té Tarragona són els mateixos que tenen Catalunya i Espanya: l'atur i la reactivació econòmica”.

Les prioritats del territori

Del Campo veu prioritari el desdoblament de l'N-340 i fer arribar l'A-27 fins a Montblanc “per donar més visibilitat a la Conca”. A les Terres de l'Ebre, “l'emergència és la connexió amb Tarragona”. El candidat també es compromet a defensar a Madrid el corredor mediterrani, “un tema encallat que ha de fer competitives les nostres empreses”. La solució provisional es diu tercer carril. Quant a la indústria química, creu que la solució per no dependre dels elevats costos energètics és la lliure competència de mercats perquè l'oferta de costos no sigui tan elevada.

Del Campo també és partidari d'un model sanitari públic, gratuït i idèntic a Catalunya i a Espanya. A la Costa Daurada i a l'Ebre, el candidat vol potenciar un turisme de qualitat, com ara la Tàrraco romana, el Reus modernista, el vi del Priorat, el monestir de Poblet i el turisme rural, per allargar la temporada.

Estampa de Tarragona

Era l'any 2007 quan aquest jove nascut a Saragossa (1981) va arribar a Tarragona. L'actual candidat de Ciutadans recorda molt bé aquell viatge que fa ver amb un grup d'amics. Però la imatge que li va quedar gravada per sempre va ser quan, arribant al final de la rambla Vella, va aparèixer el majestuós amfiteatre, des de llavors la seva “estampa”. A partir d'aleshores, va exercir de professor a la facultat de ciències jurídiques de la URV. El temps lliure el dedica a passejar amb moto, la seva passió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia