Política

CRISTINA LÓPEZ

CAP DE LLISTA DEL PSC AL SENAT PER GIRONA

“Hem fet pedagogia al PSOE, que creu en un model federal”

“No seria el primer país en què el Congrés i el Senat són en dos emplaçaments”

“No veig que Rajoy pugui ser l'interlocutor de Catalunya”

Cristina López Gonzàlez és la cap de llista del PSC al Senat per Girona. López (Girona, 2-2-1984) és assessora del PSC a l'Ajuntament de Girona i li falten tres assignatures per completar el grau de comptabilitat i finances de la UdG. Viu a Salt i acaba de muntar un negoci en línia de roba i de complements per a nadó.

Per què els electors han de triar els candidats del PSC al Senat?
Per què el partit posa sobre la taula una remodelació de la Constitució com a primer pas perquè Espanya sigui un estat federal, que hi hagi una importància dels territoris, hi hagi un reconeixement de Catalunya, una millora del seu finançament, el blindatge de competències amb recursos gestionats per Catalunya i una reforma del Senat. Hi ha molta gent que creu que el Senat no serveix de res, que és una cambra de segona lectura, amb poques funcions pròpies. I s'hauria de canviar perquè tingués el component territorial que defensem.
No peca d'il·lús, el PSC, pensant que es pot reformar la Constitució i l'estructura territorial? Amb quins suports ho farien, tenint en compte el PP i el que proposa Ciutadans?
Això és viable. Primer perquè nosaltres mateixos hem fet una pedagogia al PSOE, que creu que el model federal és el que ha de tenir el país. En segon lloc, la política és un exercici de pacte, de diàleg, de consens.
El candidat a la presidència del govern del PSOE, Pedro Sánchez, proposa que el Senat vagi a Barcelona.
És important reforçar la idea de l'Espanya federal. Si el Senat anés a Barcelona, es reforçaria la idea d'una cocapitalitat, tot i que Barcelona no ho seria. No seria el primer país que té el Congrés i el Senat en dos emplaçaments diferents.
Fins a quin punt pot canviar el vot si Junts pel Sí i la CUP pacten la investidura d'Artur Mas?
Les últimes enquestes parlen d'un 40% d'indecisos. Jo crec que a Catalunya li cal un govern. Fa massa temps que estem parats. Partiríem d'un govern i, si Mas és president, ja ha dit que s'ha de parlar després del 20-D. I no veig que Rajoy pugui ser l'interlocutor de Catalunya.
En què incidiran fins al dia 20?
Per exemple, en la visita que vam fer divendres al centre Mifas, al barri de Sant Narcís, ens van explicar sobre la llei de dependència que han passat a rebre de 300 euros i escaig a rebre'n 196 al mes. Amb 196, una persona discapacitada amb una certa autonomia no arriba enlloc. Madrid dóna menys diners que mai, la Generalitat ha augmentat la partida, però el servei del cost l'ha d'assumir, sobretot, l'usuari. Hem de tornar a cinc anys enrere, amb la inversió del govern de Zapatero.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia