Política

ELENA RIBERA

NÚMERO DOS DE DEMOCRÀCIA I LLIBERTAT AL CONGRÉS DELS DIPUTATS

“Unió fa molt de mal al procés perquè resta”

Fa front al repte d'anar a Madrid amb Democràcia i Llibertat convençuda que és el lloc on li pertoca d'estar en aquest moment històric

Diu que cal evitar que C's guanyi a Catalunya

L'exdiputada al Parlament, exdirigent d'Unió i membre destacada de Demòcrates de Catalunya Elena Ribera va de número dos de la llista de la coalició Democràcia i Llibertat per al Congrés.

És el primer cop que es presenta com a candidata al Congrés i, a més, ho fa amb les sigles de Democràcia i Llibertat. Com afronta a aquest nou repte?
Vinc d'UDC, un partit que vaig deixar perquè és evident que no existeix ni en la direcció, ni concretament en el senyor Duran, una voluntat de fer avançar Catalunya, sinó que hi ha conformisme i entrega. Però estem en un moment de canvis importants. No podem ni mirar cap a un altre costat ni jugar-hi en contra; la història ens convoca. I tothom s'ha de situar en el lloc correcte. Crec que després de l'experiència que he tingut al Parlament i de tot el que he après estic preparada per fer front a aquest repte. Madrid és la primera línia d'hostilitat contra Catalunya, però nosaltres anirem al Congrés amb un esperit positiu i constructiu. Anar a Madrid suposa, per a mi, un plus de dignitat, en el sentit que és el lloc on ara se'm reclama que aporti la meva experiència.
En precampanya el cap de llista, Jordi Xuclà, va afirmar que l'objectiu era aconseguir dos diputats quan en les darreres eleccions CiU en va obtenir tres.
Hem de competir amb ERC, amb qui haurem de compartir l'espai sobiranista. I d'aquí ve la reflexió que en un primer moment va fer Jordi Xuclà i que comparteixo. Però això no vol dir que no ens vegem amb cor i amb capacitat de buscar el tercer diputat. Volem els tres diputats i els tres senadors; necessitem aquesta força centrada i solvent que doni garanties a la majoria sobiranista que ens va fer confiança el 27-S que anem a reclamar el que és nostre. I mentrestant no en deixarem passar ni una a l'Estat i reclamarem cada dia que els recursos que els catalans envien a Madrid es destinin a allò que els catalans necessitin i no a allò que els de Madrid decideixin.
Quin és el principal cavall de batalla d'aquestes eleccions?
El més important és evitar que C's guanyi a Catalunya perquè aquesta victòria els suposaria un suport increïble a l'hora d'assolir un lloc de poder a Espanya. Tot indica que C's pujarà i això farà que la majoria del PP es trenqui, la qual cosa ens pot portar a una majoria pitjor encara, formada pel PP i C's. Això significaria un bloqueig total per a Catalunya.
S'entreveu una legislatura dura i difícil per als sobiranistes.
Hi haurà, segur, un front espanyolista i per això la unitat sobiranista continua sent el nostre leitmotiv. Continuarem treballant perquè a Madrid la veu dels catalans se senti només des de la unitat, perquè només des de la unitat podem defensar Catalunya. Esperem poder fer una bona feina amb ERC i també amb En Comú Podem i Podemos, en la mesura que no estan tancats al referèndum. També els socialistes, si se'ns posessin una mica bé. Necessitem ampliar la base sobiranista. Hem de buscar tots els aliats polítics possibles: no girarem el cap a ningú.
I en el cas d'Unió?
Unió està fent un mal horrorós al procés perquè no suma sinó que resta. No confio en Unió i espero que no aconsegueixin representació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia