Política

Chacón no posa límit a un diàleg amb Podem

Defuig posar el referèndum com a línia vermella però diu que no és el cas perquè correspon al PP fer govern

La diputada electa del PSC i exministra Carme Chacón defuig posar el referèndum com una línia vermella en una possible negociació amb Podem. No es va posicionar ahir perquè, de fet, va defugir posar-se en aquest cas hipotètic. “En parlarem en una segona fase”, va avisar Chacón, recordant que a qui correspon intentar formar govern és al PP, com a guanyador de les eleccions. La socialista catalana va admetre que “com a persona d'esquerres” la seva preferència personal per explorar un pacte és Podem, però va defensar que els socialistes no tenen altre full de ruta que la reforma constitucional per blindar els drets socials i acordar un nou model territorial. Un nou acord territorial d'Espanya és el que el PSC vol portar a referèndum, i no una votació sobre el trencament, conclou Chacón: “Espanya havia de ser un estat federal des de fa molt temps.” En aquesta línia, la diputada relativitza la possible majoria de bloqueig del PP al Senat. “És una evidència que cal reformar la Constitució”, defensa Chacón, que recorda que Rajoy s'ha obert a parlar-ne al final de la campanya. Només dóna per fet que els socialistes sempre votaran que no a la investidura de Rajoy.

Resultat “raonable” tot i 6 escons perduts

Poca autocrítica va fer Chacón sobre els resultats electorals. Tot i perdre 6 diputats i 333.000 vots respecte del 2011, ho considera un resultat “raonable” perquè en guanya 65.000 respecte al 27-S en ple “pluralisme” polític.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia