Política

Meritxell Ruiz serà la consellera d'Ensenyament del govern de Puigdemont

L'actual directora general d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa ha estat proposada per CDC

El nou executiu ja està completament definit amb set noms proposats per Convergència i sis per ERC

Meritxell Ruiz (Reus, 1978) serà la nova consellera d'Ensenyament en el govern de Carles Puigdemont a proposta de Convergència Democràtica (CDC).

Ruiz és actualment directora general d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa, un organisme que depèn del departament pilotat per Irene Rigau. Va ser diputada al Parlament entre el 2006 i el 2010 per Unió Democràtica.

És llicenciada en Administració i Direcció d'Empreses. Ha exercit com a assessora de Serveis Financers especialitzada en el segment d'empreses de La Caixa.

Amb el nom de Ruiz es completa el nou executiu català, que compta amb set noms proposats per CDC i sis per ERC. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, tindrà el suport del líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, en l'àrea econòmica, de Neus Munté (CDC) com a consellera de Presidència i encarregada del macrodepartament de Benestar, i de l'independent Raül Romeva en la d'Exteriors i Relacions Institucionals.

L'àrea econòmica estarà integrada per quatre conselleries: Economia i Hisenda, a mans de Junqueras, que també serà vicepresident; Empresa i Coneixement, amb el fins ara secretari de Govern, Jordi Baiget (CDC); Territori, amb el número dos de Convergència, Josep Rull, al capdavant; i Agricultura, dirigida per Meritxell Serret (ERC), vinculada al món rural, Unió de Pagesos i l'Assemblea Nacional Catalana.

Sota les ordres de Munté al seu macrodepartament social hi haurà l'exdiputat del PSC Toni Comín (ERC) a Salut; el fins ara conseller de Territori, Santi Vila (CDC) a Cultura; l'exsindicalista gironina Dolors Bassa (ERC) a Benestar, Treball i Família; i la mateixa Meritxell Ruiz (CDC) a Ensenyament.

L'àrea institucional, coordinada per, Romeva tindrà una conselleria d'Exteriors que ell mateix dirigirà; Meritxell Borràs (CDC) repeteix com a titular de Governació; Jordi Jané (CDC) també ho fa a Interior, i Carles Mundó (ERC), impulsor de l'associació Drets, agafa la cartera de Justícia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia