Política

Batet veu “punts en comú” amb Podem i C's i demana estar “a l'alçada”

La diputada socialista creu que el partit estarà “unit” i “al darrere” de Sánchez si ha de negociar un acord de legislatura

La diputada socialista al Congrés, Meritxell Batet, veu “punts en comú” del PSOE amb Podem i C's sobretot en l'agenda institucional i social. “Moltes polítiques podrien ser compatibles [...] també en l'econòmica hi podríem trobar un recorregut per fer”. “Es tracta d'estar a l'alçada”, ha dit en declaracions a RAC1 i Catalunya Ràdio. De fet, Batet ha assegurat que veu “raonable” que de moment els partits estiguin encara “ancorats” a les seves posicions però ha afegit, en referència a C's, que “en el per què els no taxatius es poden començar a difuminar”.

Batet, que ha tornat a descartar suport socialista al PP, s'ha mostrat convençuda que si Pedro Sánchez ha d'encetar negociacions “el partit estarà unit i al seu darrere”.

La diputada socialista al Congrés dels Diputats i número 2 de Pedro Sánchez, Meritxell Batet, creu que “moltes polítiques podrien ser compatibles” amb Podem i C's. Creu que n'hi ha que les poden compartir forces “diferents” com són les de Pedro Sánchez, Pablo Iglesias i Albert Rivera. Sobretot en l'agenda institucional i la social hi veu “punts en comú” i en l'econòmica “recorregut per fer”. Per tot plegat, “es tracta d'estar a l'alçada”, ha reclamat des dels micròfons de RAC1.

En el mateix sentit ha parlat a Catalunya Ràdio. “Amb Ciutadans, tot el que té a veure amb l'agenda institucional, amb el fet de poder regenerar les institucions democràtiques. I amb Podem també hi ha en aquest sentit moltes línies d'acord. També en l'àmbit social hi pot haver grans acords. En tot el que té a veure amb política europea amb Ciutadans també podem compartir molt elements...”

Per ara, Batet veu “raonable” que els partits continuïn “ancorats” en les seves posicions. Preguntada en concret pel no de C's a un govern on hi hagi la formació morada, Batet ha assegurat que cal enfocar “per què” es vol governar i desencallar la investidura del govern espanyol. “En el per què els nos taxatius es poden començar a difuminar”, ha augurat, i veure per tant si es pot oferir “un acord necessari i urgent” a la ciutadania.

En qualsevol cas, Batet ha negat que per ara hi hagi hagut més contactes entre els socialistes i Podem o C's, més enllà de les converses telefòniques que van transcendir. “Per suposat que no s'han iniciat converses formals per explorar cap acord”; entre d'altres perquè Rajoy encara no s'ha posicionat en aquesta segona ronda de contactes, ha assegurat.

Batet, que ha tornat a assegurar que la seva formació no avalarà un govern de Mariano Rajoy ni del PP, ha admès que el comitè federal d'aquest cap de setmana es van “assenyalar perills i temors”. Una reflexió que per a Batet és bona. Tot i que no li han preguntat directament per les filtracions a la SER d'aquest dilluns, Batet també s'ha mostrat convençuda que si finalment és Pedro Sánchez qui ha de negociar per un acord de cara una legislatura “complexa” el partit socialista estarà “unit” i “al darrere” del seu secretari general. Un cop més, la dirigent socialista ha defensat que pertany per ara a Rajoy “la responsabilitat” d'acceptar l'encàrrec. Si arriba el cas, però, “Pedro Sánchez no tindrà la mateixa actitud irresponsable”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un centenar d’universitaris de la USC, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona