Política

Domènech descarta que Podem faciliti un govern de PSOE i C's

Considera que un acord en aquesta direcció és una opció “inexistent” perquè els programes de Podem i C's són “incompatibles”

El portaveu d'En Comú Podem, Xavier Domènech, ha descartat aquest dilluns de manera taxativa que Podem faciliti amb els seus vots o amb la seva abstenció un govern fruit d'un acord que inclogui PSOE i Ciutadans per a la conformació de govern a Espanya. “És una opció inexistent” ha assegurat en roda de premsa al Congrés després de la reunió que ha mantingut a La Zarzuela amb el rei Felip VI. Segons Domènech, els programes econòmics i socials de Podem i de C's són “incompatibles” i, per tant, al PSOE només li queden dues opcions: pactar amb Podem, IU i buscar l'aval d'ERC i DiL per fer un govern d'esquerres, o be fer la gran coalició amb el PP. Sense com a mínim l'abstenció de Podem, els socialistes no obtindrien prou suports per poder formar un govern amb C's, que com a màxim tindria 130 vots al Congrés (90 PSOE i 40 C's). Domènech també ha refermat el compromís de la seva formació amb el dret a decidir. Tot i que no vol fixar cap “línia vermella”, En Comú Podem l'ha inclòs en un programa d'eixos que segons la confluència haurien de marcar qualsevol negociació.

El portaveu d'En Comú Podem tanca d'aquesta manera l'opció preferida per alguns dels barons socialistes que –segons ha donat a conèixer unes gravacions filtrades a la Cadena Ser– van expressar fortes crítiques a un possible acord amb Podem que necessàriament necessita com a mínim l'abstenció dels independentistes (ERC i DiL), i apostaven per un acord amb el partit d'Albert Rivera.

Segons Domènech la possible coalició entre Ciutadans, PSOE i Podem és “inexistent” perquè “el programa econòmic i social de C's és antitètic al que nosaltres hem defensat a la campanya electoral i des de sempre”. Per aquest motiu, segons ha dit, als socialistes només els queden dues opcions: “Entenem que el PSOE haurà d'escollir entre C's que en el fons segueix essent el camí cap a la gran coalició”, o Podem, IU i el suport “explícit o implícit” de patits de caràcter nacionalista, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia