Política

Puigdemont lamenta que Sánchez jugui de manera “temerària” amb la convivència

El president de la Generalitat considera que les paraules del candidat a la investidura demostren un “greu desconeixement” de la realitat catalana

Creu que alguns partits espanyols estan formant una espècie de front nacional contra Catalunya

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha avisat el candidat a la presidència espanyola, Pedro Sánchez, que “no pot jugar de manera tan temerària” amb la convivència. Sánchez ha repetit aquest divendres en la segona sessió del debat d'investidura que un acord entre els diferents partits necessàriament haurà d'abordar els problemes de convivència” a Catalunya.

El president català ha qualificat de “bastant lamentable que es formulin aquestes afirmacions” i ha assenyalat que indiquen un “greu desconeixement i una greu ignorància” sobre la realitat catalana.

En aquest sentit, ha assegurat que “Catalunya té una convivència exemplar, tot i que l'han intentat trencar des de fora moltes vegades, començant per la llengua i acabant per les infraestructures”.

Així, ha considerat “inacceptable” que un líder polític espanyol que diu que “pretén contribuir a la solució” en les relacions polítiques entre Catalunya i Espanya, comenci formulant una descripció de Catalunya que “no es correspon amb la realitat”. El president ha volgut separar aquestes afirmacions d'unes futures eleccions a l'Estat espanyol, tot i que ha lamentat: “Sabem, massa tristament, que anar contra Catalunya dóna massa vots en certes parts”.

En qualsevol cas, ha constatat que “l'únic punt que aplega els diferents grups polítics espanyols es Catalunya”. Al seu parer, això és “preocupant”, ja que fa preveure el naixement d'un “front nacional en contra Catalunya”.

“Seria trist que a partir d'un únic element de coincidència, anar contra Catalunya, s'articulés aquesta mena de front nacional que no seria bo per la solidesa de la política espanyola ni per les relacions polítiques amb Catalunya”, ha assenyalat.

En relació al debat d'investidura del govern espanyol, ha opinat que cada vegada sembla més difícil que hi hagi un acord de govern a Espanya o perquè hi hagi govern estable “com seria el nostre desig”. “Estem més a prop de fer eleccions que no pas que hi hagi un govern estable i de llarga durada”, ha vaticinat. “Formes de governar en poden trobar alguna, però un govern estable és difícil de preveure”, ha afegit.

El president de la Generalitat ha realitzat aquest divendres la primera visita institucional a les comarques pirinenques. Primer ha anat a Puigcerdà on ha inaugurat un aparcament i després el nou parc de bombers d'Alp. Tot seguit ha visitat l'ajuntament i de la Seu d'Urgell i s'ha reunit amb el patronat de l'Hospital. Ha tancat la jornada amb una reunió amb l'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia