Política

Puigdemont: “La independència és el camí per donar resposta a les necessitats més immediates de la gent”

El president de la Generalitat demana a l'oposició avalar el pressupost de la Generalitat per al 2016 si volen combatre la pobresa

Carles Puigdemont alerta que ara hi ha “poc marge” donat que el 70% dels comptes ja es destinen a polítiques socials

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dimecres durant el ple monogràfic sobre la pobresa que se celebra al Parlament que la independència de Catalunya “és l'únic camí per donar resposta a les necessitats més immediates de la gent”.

“La involució autonòmica i l'ofec fiscal no només ens limiten els recursos que tenim, sinó també la nostra capacitat d'actuació”, ha afirmat per després afegir que la independència “no serveix de res” si no es dota de contingut. “El nostre horitzó no té renúncies ni resignacions”, ha sentenciat Puigdemont, i s'ha compromès a fer un “gir” en les polítiques socials per tal d'atacar el problema “estructural” de la pobresa a Catalunya.

En aquest context, Puigdemont ha demanat a tots els partits de l'oposició que s'avinguin a negociar el Pressupost de la Generalitat per a l'any 2016 si volen lluitar de forma efectiva contra la pobresa: “El pressupost és un instrument fonamental per poder avançar”. Segons ha dit, cal aprovar el nou pressupost per poder tirar endavant el pla de xoc, tot i alertar que hi ha “poc marge” donat que el 70% dels comptes ja es destinen a polítiques socials i tenint en compte la situació de Catalunya dins l'Estat

De moment, el govern no té el suport garantit de cap partit de l'oposició per aprovar els comptes, ni tan sols el de la CUP, amb qui JxSí té un pacte d'estabilitat parlamentària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia