Política

La UE comença la deportació de refugiats a Turquia

És la primera jornada d'aplicació del pla de retorn acordat entre la Unió Europea i Ankara

Els primers ferri amb unes 200 persones a bord ha sortit de l'illa grega de Lesbos a trenc d'alba

Grècia ha començat la deportació de refugiats des de l'illa de Lesbos a Turquia aquest dilluns a primera hora del matí dins de l'acord arribat entre la Unió Europea i Turquia per parar l'incontrolable flux de refugiats a Europa.

Segons l'acord, Ankara s'ha de fer càrrec de tots els refugiats, la majoria sirians i altres persones que fugen de l'horror dels atacs terroristes i de la guerra, que entre a la UE a través de Grècia i que seran retornats a Turquia. Tot plegat a canvi de diners,

Dos ferris turcs han fet el primer trasllat de refugiats a primera hora d'aquest dilluns, amb 131 persones a bord, des de Lesbos a la ciutat de Dikili, quan el sol tot just començava a sortir. Un tercer vaixell ha sortir cap a les 9h del matí, amb una setantena més de refugiats.

Els mitjans grecs informen que en els vaixells hi havia gairebé el mateix nombre de policies que de refugiats per qüestions de seguretat. També es diu que els refugiats que han estat deportats aquest dilluns eren del Pakistan, Bangladesh, del nord d'Àfrica, Sri Lanka i el Congo, però que no hi havia persones de Síria.

Un petit grup d'activistes s'ha concentrat a l'exterior del port per protestar contra la deportació de refugiats, amb cartells com “Vergonya” o els “els ferris són per salvar vides, no per deportar-los”.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia