Política

Grècia deté les deportacions davant les massives peticions d'asil

Les sol·licituds han crescut exponencialment des que aquest dilluns va començar el retorn de refugiat a Turquia

El govern grec ha aturat aquest dimarts les deportacions de refugiats a Turquia mentre redefineix els seus llistats d'immigrants a retornar davant l'arribada massiva de peticions d'asil.

Des que va començar aquest dilluns el procés de deportacions , les demandes d'asil han crescut exponencialment, segons la premsa local, que assegura que només a Lesbos, on hi ha prop de 3.150 refugiats en el centre de detenció de Moria, se n'han registrat 2.800.

Una situació similar a la que es viu a Quios, on de zero peticions s'ha passat a 540.

El portaveu de la coordinadora del govern per a la gestió dels refugiats, Iorgos Kyritsis, ha confirmat que l'arribada de demandes d'asil d'“últim minut‘ ha plantejat “un problema pràctic” ja que gent inclosa “en les llistes de deportació” ha demanat asil, “i abans de retornar-los cal aclarir la seva situació”.

Segons Kyritsis, la setmana passada les autoritats gregues van elaborar un llistat amb 490 immigrants a deportar, dels quals 202 va ser retornats aquest dilluns.

Fins que aquesta situació amb les demandes d'asil no es resolguin, s'aturaran les deportacions, encara que la premsa local, citant fonts de Turquia, assegura que dimecres es duran a terme 200 devolucions.

La tramitació d'aquestes noves sol·licituds d'asil es troben amb la dificultat de falta de personal per fer-les, ja que fins ara només han arribat 30 funcionaris de l'agència europea de suport a l'asil, amb els seus respectius traductors, dels 400 promesos per la Unió Europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia