Política

infraestructures

ferrocarrils

La Diputació exigeix a l'Estat millores en la xarxa de tren

Els grups aproven per unanimitat una moció que reclama a Adif un pla urgent de millora de les línies i estacions de tren gironines

Suport unànime del ple també a la reforma horària

Tots els grups polítics de la Diputació de Girona van aprovar per unanimitat –amb 25 vots a favor– una moció que exigeix a Adif “i en conseqüència al govern de l'Estat” un pla de millora de les línies ferroviàries gironines millorant-ne la freqüència de pas, el servei, la seguretat i la reducció del temps emprat en els trajectes. Per això s'insta el govern espanyol a “realitzar les inversions necessàries” a les instal·lacions, ja siguin accessos, bona il·luminació i senyalització... La moció insisteix que la gran majoria de les 28 estacions de Renfe a la demarcació “estan en pèssimes condicions”, entre les quals destaquen les de Portbou, Llançà, Vilamalla, Sant Miquel de Fluvià, Sant Jordi Desvalls, Bordils-Juià i Celrà. La moció insisteix que els usuaris de la xarxa ferroviària són “víctimes continuades d'un mal servei” que està “menysvalorat i menystingut” i que, a més, la falta d'inversions “no es correspon en absolut a l'augment del nombre de viatgers que hi ha hagut en els últims anys”.

La moció va ser aprovada ahir en un ple en què també es va acordar de manera unànime el suport institucional de la Diputació de Girona a la Iniciativa per a la reforma horària i crear un grup de treball per analitzar els horaris de la Diputació de Girona i dels municipis que s'hi adhereixin.

D'altra banda, i a resposta d'una pregunta del diputat de la CUP, Lluc Salellas, el president Pere Vila va justificar els canvis en els càrrecs de confiança del grup de CiU per qüestions d'organització “interna” i el fet que a CiU li pertoquen dotze assessors. Salellas va qüestionar que partits amb només un diputat com UDC conservin un nombre més elevat d'assessors que altres formacions.

LA FRASE

Els gironins i les gironines pateixen diàriament les conseqüències d'aquesta nefasta gestió de Renfe
Moció aprovada

LA XIFRA

5.153.290
euros
es destinaran a diversos projectes, entre els quals, ajuts de paviments de camps de futbol.

Cinc milions més i un escorxador

El ple de la Diputació de Girona també va donar ahir llum verd a –amb els vots a favor de CiU, ERC i IdS, l'abstenció del PSC i el vot en contra de la CUP– a tres expedients de crèdits extraordinaris i una modificació de crèdit en el pressupost de despeses de la Diputació que suposarà destinar 5.153.290,7 euros més als ajuntaments gironins. Segons l'ens, que hi afegeix que els diners provenen majoritàriament de baixes de crèdit del fons de contingència, de romanents de tresoreria i de més ingressos d'organismes autònoms dependents. Entre les aportacions hi ha 2.050.000 euros per al Pla Únic d'Obres i Serveis del Pla General de Manteniment; 1.904.946 euros per a ajuts a ajuntaments per inversions financeres sostenibles; 150.000 euros per a ajuts a ajuntaments per a paviments de camps de futbol, i 119.000 per a inversions del Consorci de les Vies Verdes. El ple també va aprovar atorgar 300.000 euros el Consell Comarcal de la Cerdanya per a la construcció de l'escorxador transfronterer a la Cerdanya, que tindrà un pressupost global de 2.672.719 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona