Política

LA CRÒNICA

Molt programa i poca resposta

Realment els polítics han llegit molt i han esquivat moltes preguntes

“Ens han vingut a llegir el programa, seria millor anar directament a les preguntes.” Era la queixa que feia ahir un dels representants del món empresarial assistent a la XXXII Reunió del Cercle d'Economia. No era un lament aïllat. Ni una manera de parlar. Realment els polítics han llegit molt a Sitges i han esquivat amb més o menys encert algunes de les preguntes directes que el president del Cercle, Antón Costas, els ha llançat. A més d'un li va provocar una certa sufocació, com quan ahir va preguntar a Pedro Sánchez (PSOE) si acceptaria donar suport a la llista més votada per facilitar la formació de govern, o quan es va dirigir també ahir al conseller d'Economia, Oriol Junqueras, per preguntar-li si hi hauria eleccions anticipades a Catalunya.

Al Cercle li agrada treure una mica els colors als polítics, i per això els convida –aquest any han estat els protagonistes indiscutibles–. En aquesta edició la voluntat, i així s'ho havia proposat Antón Costas, era rebaixar en la mesura del possible tanta incertesa al mapa polític. Difícil objectiu a un mes de les eleccions espanyoles. Als empresaris els preocupa com pot quedar el mapa polític després del 26-J. Els preocupa el contingut del discurs del líder de Podem, Pablo Iglesias, igual que els preocupa que Pedro Sánchez (PSOE) parli de “remoure” la reforma laboral o que no quedi clar si a Catalunya podria haver-hi un augment de l'IRPF a les rendes altes. Però és el que hi ha, i això no treu que l'expectació per veure el líder de Podem fos més que alta, i que Junqueras fos capaç d'arrencar més somriures entre els assistents que altres polítics més a priori propers a les tesis empresarials. I perquè, com deia ahir un altre empresari, “passi el que passi nosaltres ens hi adaptarem, l'important és que passi i puguem avançar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona
política

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona